АКТУАЛЬНО

Молодь УГКЦ готуватиметься до СДМ-2016 за єдиною духовною програмою

Четвер, 05 лютого 2015, 07:14
2 лютого у Львівській духовній семінарії Святого Духа вдруге зустрілася ініціативна група зі створення духовної програми для підготовки української молоді до Світового дня молоді в Кракові. Над програмою мізкували семінаристи на чолі зі своїм духівником отцем Олександром Чумаковим та представники Комісії у справах молоді УГКЦ.

Уляна Журавчак, журналіст Комісії у справах молоді УГКЦ, розповіла про те, як українська делегація запрезентувала себе на XII Національному Форумі душпастирства молоді в Польщі та поділилася найяскравішими враженнями про ставлення поляків до нас: "Там на кожній Літургії є інтенція за мир в Україні. Навіть в рамках акції до Світового дня молоді "Квиток для брата" є відеоролик із закликом "Не будь байдужим. Молись за Україну".

Із зустрічі у Ломжі українська делегація привезла програму польської підготовки до Світового дня молоді, яку, однак, ми не зможемо взяти за основу: "Зрозуміло, що наша молодь є трошки інша, і треба готувати щось, більше пов'язане зі східною духовністю", – зауважила Уляна.

Отець Олександр Чумаков додав, що у Польщі молодіжні спільноти існують вже десятиліття, і не одне…  Хоча й їхня програма нам не підійде, але загалом щодо праці з молоддю вони, будучи у сприятливішій ситуації, мають більше напрацювань.

То якою ж має бути програма для наших відносно молодих спільнот? З цим питанням звернулися до основи, яку сформулював напопередній зустрічі о. Олександр: українська духовність, українська культура та українське спілкування. На цю основу всі присутні під модеруваням брата Степана Мисковського пропонували свої теми. Серед тем, які викликали найбільш бурхливе обговорення – молитва, якою в нас є в тому числі колядки та щедрівки, а віднедавна стали і Гімн України, і пісня "Пливе кача"; українські й прийшлі свята та їх трактування у духовному плані (наприклад, Різдво, Великдень, Андріївські вечорниці, Хелловін чи Івана Купала), а також – тема забобонів.

Натхненні плідною працею, семінаристи ЛДС, котрих є більшість серед тих, хто творить програму приготувань української молоді до СДМ, домовилися зустрітися 7 лютого для деталізації програми та старту написання детального сценарію перших двох зустрічей, котрі мають відбутися вже в березні цього року на парафіях УГКЦ в усій Україні.

Комісія у справах молоді УГКЦ
http://dyvensvit.org/news/105094.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next