АКТУАЛЬНО

Молодь зі Львівщини переймала досвід аніматорства в Зарваниці

П'ятниця, 24 січня 2020, 19:04
21-22 січня спільнота християнських аніматорів «Зоря світла» із Заболотцівської ОТГ Бродівського району Львівській області здійснила паломницько-пізнавальну поїдку до Марійського духовного центру «Зарваниця», щоб збагатитися духовно та знайти нові аніматорські покликання. У поїздці взяли участь близько тридцяти молодих людей. Організував паломництво один із засновників кооперативу «Покрова» п. Ігор Околіта.

Першого дня молодь зустрілася із засновником «Школи християнського аніматора» в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Романом Демушем, який провів надзвичайно цікаві та пізнавальні лекції на теми: «Хто такий аніматор?», «Ігрологія», «Бансологія». Під час зустрічі молодь мала нагоду почерпнути багато корисного, адже о. Роман має близько двадцяти років практики аніматора. Увечері спільнота взяла участь в богослужіннях.

Другий день перебування в Зарваниці аніматори розпочали зі Святої Літургії, яку пожертвували в особистих наміреннях, а також за розвиток їхньої спільноти. Після сніданку молодь оглянула святині Марійського духовного центру, прослухала історію виникнення та розвитку святого місця, яку цікаво представив  сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай. Також особливо вразили юних паломників відвідини унікального комплексу споруд «Українського Єрусалиму». На завершення аніматори помолилися перед Зарваницькою чудотворною іконою Матері Божої, яка зберігається в парафіяльному храмі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next