АКТУАЛЬНО

«Молодь завжди здатна творити найгарніші речі», - о. Ростислав Пендюк до молоді Тернополя

П'ятниця, 01 листопада 2013, 11:12
Про це сказав голова Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді на спільній молитві з членами молодіжних спільнот Тернополя 31 жовтня у храмі Святого Пантелеймона Цілителя.

«Якщо всі наші дипломи, освіти не ґрунтуються на молитві, то важко сподіватися, що ми зможемо щось по-справжньому змінити в цьому світі. Якщо ми хочемо, щоб молодь ставала ближчою до Бога, ми повинні подивитися, що робив Христос: він кличе 12 апостолів, звичайних простих молодих людей, - кличе до спасіння світу, перевернути його з голови на ноги та привести до Бога. Однак перш ніж зробити це, Він молиться. Навіть Він, Він – Бог, молиться, і тим самим подає нам приклад, що ми маємо робити». Священик закликав черпати силу та наснагу для щоденних важливих справ через молитовний зв'язок із Богом.

Отець Ростислав Пендюк подякував усім священикам архиєпархії, а особливо владиці Василю (Семенюку), Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівському, за ініціативу щомісячної молитви за молодь. Також привітав усіх присутніх у храмі молодих людей, які прийшли, щоб просити в Бога благословення не тільки за себе, а й за своїх друзів, знайомих, котрі далекі від Бога та переживають труднощі.

Цього дня молилися за молодь о. Орест Павліський, голова Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, та настоятель храму Святого Пантелеймона о. Василь Чамарник. Останній висловив слова вдячності молодим людям за молитву,  а відтак частував присутніх солодощами.

29 жовтня в приміщенні архиєпархії відбулося зібрання священиків відповідальних за молодь. Священики обговорили низку важливих молодіжних заходів, серед яких: Школа християнського аніматора, зустріч молоді у стилі Тезе, що відбудеться в Стразбурзі, Всеукраїнська молодіжна проща до Ялти тощо.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next