АКТУАЛЬНО

Молода греко-католицька громада м. Санліс утретє відсвяткувала храмове свято

Вівторок, 06 серпня 2019, 13:06
Церква Святих Бориса і Гліба діє у новостворюваному Українському культурному центрі Анни Ярославни в м. Санліс, у Франції.

Від лютого 2019 року тут офіційно створено парафію, яка вже втретє відсвяткувала храмове свято, оскільки 6 серпня торжественно спогадуємо пам’ять святих страстотерпців Бориса і Гліба, у хрещенні названих Романом та Давидом. Незважаючи на час вакацій, численні вірні з’їхалися на молитву до свого храму. Традиційно до святкування долучилася парафія з м. Венсен з їхнім душпастирем о. Ігорем Ранцею.

Після Утрені спільнота помолилася Акафіст до святих мучеників Бориса і Гліба та Божественну Літургію. Гомілію виголосив у двох мовах о. Ігор, який звернув увагу на відвагу у боротьбі з «духом німоти та сліпоти», щоб не боятися називати речі своїми імененами та не піддаватись духу релятивізму й лібералізму в особистому духовному подвизі.

По закінченні молитви, о. Ігор та о. Юрій здійснили молитву на благословення приміщеннь храму та Центру Анни Київської, де завершилися ремонтні роботи.

Кілька авторських християнських пісень виконала в супроводі фортепіано активна парафіянка римо-католицької катедри в Санліс Стефанія Лєфебр.

Закінчилося святкування в абатстві Святого Вінкентія трапезою, яку приготували дружні парафіяни громади в Санліс. 

Душпастирство УГКЦ у королівському місті Санліс почало свою історію лише три роки тому. Саме у вересні 2016 розпочались регулярні богослужіння та пасторальна праця у храмі Святих мучеників Бориса і Гліба. Пригадуємо, що храм у 2013 купили жертводавці з України та Франції і в ньому фунуціонує Центр Анни Київської.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next