АКТУАЛЬНО

Молода парафія Чернівецької єпархії створила свій сайт

П'ятниця, 08 травня 2020, 12:42
В інформаційному просторі Української Греко-Католицької Церкви з’явилася ще одна інтернет-сторінка – сайт молодої чернівецької парафії Святих верховних апостолів Петра і Павла, що в районі Хабатівка на вул. Володимира Винниченка в Чернівцях.

Парох громади, отець Валерій Сиротюк, та парафіяни зараз активно працюють над створенням богослужбового місця. Отець Валерій розповідає: «Ми хочемо мати місце для молитви і для зібрання парафіян в цьому районі Чернівців. Мрію про те, щоб відправити першу Службу Божу на престолі нової богослужбової каплиці. Так сталося, що на будівництво парафіяльної каплиці припав карантин, економічна криза, якийсь суспільний переляк і певна духовна нестабільність. Але навіть у таких умовах зголошуються мої старі друзі і кажуть: отче, не бійтеся, ви не самі…»

І справді, з Божою допомогою, за короткий час зроблено дуже багато. Парафія Святих верховних апостолів Петра і Павла зародилася з приходом на Буковину в 2017 році єпископа Йосафата Мощича. Архиєрей звернув увагу на потреби великої міської пастви – мати власні парафії в кожному районі міста. На звернення єпископа до мерії, депутати міської ради в січні 2018 року прийняли рішення підготувати земельну ділянку для греко-католиків Хабатівки, а в серпні 2019 року сесія міської ради прийняла рішення передати громаді Святих Петра і Павла земельну ділянку – вісімнадцять сотих для будівництва храму. 21 лютого 2020 року владика Йосафат Мощич благословив початок підготовчих будівельних робіт. Церква Святих верховних апостолів Петра і Павла – це перший греко-католицький храм, що будується в Чернівцях за останні двісті років.

На новому сайті можна ознайомитися історією парафії, з фото та фінансовою звітністю з будівництва храму, подивитися богослужіння, прочитати новини, допомогти молодій парафії матеріально тощо.

До слова, о. Валерій зараз пише сценарій та готує музичні матеріали для творчого благодійного концерту, котрий сподівається провести після карантину як благодійну акцію зі збору коштів на будівництво Петропавлівської святині в Чернівцях. 

Адреса сайту –  www.khabativka.cv.ua

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next