АКТУАЛЬНО

Молодики, що пікетували Патріарший собор, не мають стосунку до релігійного середовища України

Понеділок, 13 січня 2014, 13:16
Молодики спортивної статури, які 12 січня пікетували Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, жодного стосунку до релігійного середовища України не мають.

Про це сьогодні, 13 січня, на прес-конференції в Києві заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), відповідаючи на прохання прокоментувати пікет під головною святинею УГКЦ в Києві.

«Ми дуже уважно прислухалися і приглядалися до цих людей. Наші вірні вийшли до них, щоб поспілкуватися… Цей пікет жодного стосунку до релігійного середовища не має. Це представники так званого політичного православ’я, які діють без благословення власної Церкви», – зазначив Предстоятель.

За твердженням Блаженнішого Святослава, хлопці, які прийшли на пікет, були спортивної статури і навіть не вміли зробити на собі знак Хреста, коли лідер їхнього зібрання запропонував помолитися.

«Очевидно, що до релігії вони не мають жодного стосунку. Пікет тривав рівно 15 хвилин, поки не приїхали відповідні телеканали, не зробили з цього новину. Тоді миттєво пікет завершився. Тож тепер можна робити висновки, наскільки це був вияв релігійного середовища України», – завершив Глава Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next