АКТУАЛЬНО

Молоді гості з Німеччини відвідали Прикарпаття

Понеділок, 17 жовтня 2016, 18:42
Упродовж трьох днів, з 15 по 17 жовтня, молодь із Німеччини гостювала в Івано-Франківську, відкриваючи для себе культуру, ментальність, побут і колорит Прикарпаття. У кількості 18 осіб гості вже мали нагоду відвідати Львів, Рогатин і Тернопіль.

Поїздка організована БФ «Реновабіс» у співпраці з Науково-дослідним центром молодіжного служіння Конференції німецьких єпископів, Федеральним бюро і Федеральною асоціацією молоді «Католицька соціальна робота». У ході візиту відбулися круглі столи, обговорення та дискусії, а також пізнавальні екскурсії. За словами гостей, головною метою цієї поїздки є пізнати і ознайомитися з основними труднощами, з якими зіштовхується наше суспільство після Революції гідності, щоб могти посприяти швидшому процесу відновлення соціальної гідності молодих українців. З цієї рації візитери мали різноманітні зустрічі з представниками Мальтійської служби допомоги та працівниками БФ «Карітас-Івано-Франківськ».

Під час зустрічей було обговорено низку проектів, зокрема щодо допомоги біженцям та переселенцям з окупованого Криму та Донбасу, а також щодо майбутніх проектів з обміну досвідом для молоді. Заступник керівника Екобюро УГКЦ о. Володимир Містерман розповів про основні напрацювання та ініціативи Бюро для покращення екологічного становища краю.

Пам'ятною для делегатів стала також зустріч з Предстоятелем Івано-Франківської архиєпархії владикою Володимиром (Війтишином). Митрополит поділився своїми думками щодо розвитку соціального служіння в нашому краї, пригадавши, що останній Синод Єпископів нашої Церкви вже прийняв відповідні постанови щодо покращення соціального служіння для українців. Архиєрей подякував гостям за активну співпрацю та благословив візитерів.

Кульмінацією відвідин стала спільна молитва Божественної Літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в Івано-Франківську на вул. Чорновола.

Богослужіння очолив економ Івано-Франківської архиєпархії та настоятель парафії прот. Михайло Клапків. Спеціально для гостей Літургія служилася українською та німецькою мовами. На завершення Служби Божої о. Михайло привітав гостей та спільно з громадою заспівали їм многоліття.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next