АКТУАЛЬНО

Молоді греко-католики створили в Полтаві християнську організацію

Понеділок, 08 грудня 2014, 15:02
7 грудня в Полтаві на базі парафії Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви було створено місцевий осередок молодіжної організації «Українська молодь ― Христові» (УМХ).

В осередку сьогодні знаходиться 11 молодих людей ― родом із Полтави та інших частин України, що живуть, працюють або навчаються в нашому місті. Усі вони ― прихожани полтавської парафії Пресвятої Трійці, яка належить до греко-католицького обряду. Опікуватися спільнотою у Полтаві взявся о. Максим Кролевський.

Молоді люди хочуть разом показати, що Церква ― не обов’язково лише для старшого покоління.

«Я родом із Західної України, але вже другий рік мешкаю в Полтаві, навчаюся у медичній академії, ― каже одна з ініціаторів осередку, Богдана. ― Ідея створити УМХ у Полтаві зародилася у мене вже досить давно. Найближчим часом хочемо поставити виставу-вертеп у місті», ― ділиться планами дівчина.

«Українська молодь ― Христові» або УМХ ― це організація, заснована митрополитом Андреєм Шептицьким в Галичині в 1930-х роках. У наш час осередки УМХ функціонують як християнські клуби за інтересами, при чому до них можна вступати незалежно від конфесійної приналежності (Вікіпедія).

Ольга Верига, прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next