АКТУАЛЬНО

Молодіжна делегація УГКЦ взяла участь у Міжнародному форумі Католицької акції

Понеділок, 01 вересня 2014, 13:02
23-27 серпня в Румунії відбувся Міжнародний форум Католицької акції, участь у якому взяла делегація Української Греко-Католицької Церкви.

Близько 30 молодих людей та священиків із країн, що межують із Чорним морем – Румунії, України, Грузії, Молдови, Болгарії, а також Італії зустрілися на Форумі, що проходив у монастирі кармелітів в Бухаресті та Констанці. 

Поєднання молитви та невимушеної комунікації; науковості та інтеграційних і пізнавальних заходів; спільних для єпископів, священиків та молоді обговорень було покликане започаткувати співпрацю між країнами, що межують із Чорним морем та виявити напрямки праці з молоддю в церковному та суспільному середовищі, формувати протагоністів, які поширюватимуть віру в молодіжному середовищі та на християнській основі творитимуть майбутнє.  

Програма Форуму складалася з представлення історії та сучасного стану Церков та країн-учасниць, дослідження потреб молоді та можливостей їх самореалізації в церковному та суспільному житті.

Серед основних очікувань молоді від Церкви прозвучали: формування ідентичності, духовна і матеріальна підтримка, піклування про спільне благо, навчання, зустрічі, відстоювання моральних цінностей. Також молодь визначила напрямки діяльності, у яких очікує підтримки від Католицької акції. Учасники Форуму наголошували на необхідності подібних зустрічей та висловлювали готовність поширювати отриманий досвід на Батьківщині.

Привітати гостей прибув єпископ Греко-Католицької Церкви Румунії. Він висловив радість із нагоди організації міжнародної зустрічі «Форум Чорного моря».

Доменіко Сігаліні, єпископ Католицької Церкви Румунії, ділився з учасниками розважаннями на основі Апостольської повчання Папи Франциска «Радість Євангелія». Він наголосив: «Завдання Церкви – творити спільноти, ділитися Євхаристією». Обговорюючи в групах порушену тематику, учасники поставили єпископу запитання, актуальні для їхніх країн.   

Молодь долучилася до організації Форуму через проведення його молитовної та інтеграційної складових, а також представлення одним із учасників презентації про регіон Чорного моря.

Особливий інтерес організаторів та учасників був прикутий до української групи. Їй було відведено чи  не втричі більше часу для офіційної презентації Церкви та країни, Марія Грація – секретар Католицької Акції зачитала привітання Папи Франциска із Днем Незалежності України. Українців найчастіше запрошували до співорганізації молитовної та інтеграційної частин Форуму. Усі учасники прагнули дізнатися про справжні реалії сучасної України.

Незважаючи на культурні та мовні відмінності, між учасниками панував дуже тісний взаємозв’язок, відкритість та дружба, які в майбутньому, як сподіваються організатори, переростуть у співпрацю. Форум матиме продовження у наступних зустрічах. 

Комісія у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви висловлює вдячність священику із Згромадження салезіан та молоді, які на високому рівні представили УГКЦ та Україну.

фоторепортаж

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next