АКТУАЛЬНО

Молодіжні комісії УГКЦ спільно готуються до Світового дня молоді

Четвер, 08 жовтня 2015, 18:31
6 жовтня 2015 року молодіжні душпастирі з різних єпархій, екзархатів та монарших згромаджень УГКЦ зустрілися, аби разом визначити основні напрямки праці з молоддю на найближчі місяці.

Зустріч голів єпархіальних та монаших комісій у справах молоді УГКЦ з цілої України, а також Польщі (Перемишльсько-Варшавська архиєпархія), відбулася в монастирі Святого Йосифа та Василіянському інституті філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа В. Рутського в Брюховичах біля Львова.

Головною темою зустрічі стало спільне підготування всіх молодіжних провідників УГКЦ до Світового дня молоді.

Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк нагадав, що на важливість цієї події звернув увагу Синод Єпископів УГКЦ, який проходив у Івано-Франківську 31 серпня - 6 вересня 2015 року, який закликав молодь України взяти участь у СДМ 2016.

Отець Григорій Назар з Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ, який є членом Оргкомітету СДМ у Кракові, також прибув у Брюховичі, аби всі охочі могли отримати відповіді з питань підготовки до зустрічі молоді всього світу з Папою.

Варто знати, що всі групи Української Греко-Католицької Церкви (єпархіальні, монаших згромаджень, парафіяльні, молодіжних спільнот, паломницьких центрів) будуть реєструватися на СДМ в межах однієї великої групи УГКЦ. Цей процес в Україні координуватимуть голови Комісій у справах молоді та відповідальні за працю з молоддю в монаших згромадженнях. Це дасть нагоду нам стати учасниками СДМ як єдина Церква, а також полегшить полагодження візових та інших питань.

Духовне приготування молоді до СДМ також відбувається організовано: семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа, які спільно з Патріаршою комісією у справах молоді розробляють програму духовних приготувань «Молодь'2016», представили її на зустрічі. Найближчим часом Духовна підготовка до СДМ з’явиться на сайті dyvensvit.org, і можна буде розмістити її на інших сайтах УГКЦ із посиланням на першоджерело.

Також у рамках підготовки до СДМ у всіх єпархіях та екзархатах протягом року заплановано багато заходів:

·         проща ікони Вишгородської Богородиці з мощами святого Івана Павла II Україною;

·         візити Комісії у справах молоді УГКЦ в єпархії, зустрічі з єпископами, священиками та молоддю;

·         презентація та впровадження у праці з молоддю у єпархіях УГКЦ програми «Молодь 2016»;

·         поширення інформації про найбільшу зустріч молоді з Папою всіма доступними засобами: плакати в усіх парафіях, зовнішні банери біля центральних храмів, інформаційні повідомлення у ЗМІ.

Окрім підготовки до СДМ, головним стратегічним завданням молодіжних комісій УГКЦ на найближчий час є аналіз молодіжного напрямку Стратегії'2020 УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Прес-служба Комісії у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next