АКТУАЛЬНО

Молодіжні спільноти Київської архиєпархії запрошують на День молоді

Субота, 06 квітня 2019, 16:57
Молодіжні спільноти Київської архиєпархії запрошують у суботу, 13 квітня 2019 року, на архиєпархіальний День молоді у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

День молоді – зустріч молоді, що була започаткована св. Іваном Павлом II і відзначається кожного року у Вербну неділю на єпархіальному рівні. Такі зустрічі передують Світовому дню молоді, наступний - відбудеться у Португалії у 2022 році, куди збереться молодь всього світу.

ТЕМА: «Ось я, Господня слугиня: нехай зі мною станеться по твоєму слову!» (Лк. 1, 38).

Над цією темою Папа Франциск роздумував на СДМ у Панамі. У своєму слові під час Хресної дороги Папа звертає увагу на те, що від Марії вчимося казати «так» перед обличчям різних викликів:

«А ми, о Господи, що чинимо? Як реагуємо на Ісуса, який страждає, прямує вперед, емігрує в обличчях багатьох наших друзів, багатьох незнайомих, яких ми навчилися робити невидимими?». Чи допомагаємо нести хрест, стаючи будівничими миру й братерства? Чи маємо сміливість залишатися під хрестом, як Діва Марія? «Споглядаємо Марію, сильну жінку. Від неї хочемо навчитися залишатися стояти під хрестом. З Її рішучістю та мужністю, без втікання та міражів. Вона зуміла супроводжувати біль Свого і Твого Сина; підтримувати Його поглядом і захищати серцем. Біль, який Вона вистраждала, але який не зламав Її. Вона була сильною жінкою «так», Яка підтримує та супроводить, захищає та обіймає. Вона – великий сторож надії, – сказав Папа, додаючи: – Також і ми, Отче, хочемо бути Церквою, яка підтримує та супроводить, яка вміє сказати: ось я, в житті та хрестах багатьох Христових облич, що прямують вперед поруч із нами».

Початок о 10:00

У ПРОГРАМІ: Божественна Літургія, наука та ділення у групах, спільна смачна трапеза, відпочинок та дружнє спілкування у колі спільноти молоді Київської архиєпархії, роздуми про наше «так» Богові за прикладом Марії".

АДРЕСА: Патріарший собор Воскресіння Христового УКГЦ, вулиця Микільсько-Слобідська, 5.

Деталі та новини у події архиєпархіальний День молоді у Києві-2019

Прохання попередньо зареєструватись: https://forms.gle/gF3RDW8r2Ux2ZCfQ8

або за телефонами: 098 874 91 49 – Павло

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next