АКТУАЛЬНО

Монаший хор Василіанського інституту взяв участь у міжнародному фестивалі духовної пісні

Четвер, 11 жовтня 2018, 10:59
6-7 жовтня у польському місті Гіжицько відбувався черговий міжнародний фестиваль духовної музики. Цього року на фестиваль прибуло 12 колективів з України, Литви та з Польщі. Серед них і монаший хор Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського «Deisis».

Ця подія стала можливою завдяки старанням громади українців у Польщі та греко-католиків Гіжицької парафії Пресвятої Тройці.

Стартувало дійство у місті Венгожево, де запрошені хори виконали свої твори. Згодом у греко-католицькому храмі міста Гіжицько відбувся другий етап, який розпочався молитвою «Отче наш» у виконанні хору «Deisis».

У неділю хори співали Божественні Літургії у різних храмах місцевості Мазури. А о 16:00 розпочався гала-концерт, де всі хори представили духовні твори видатних композиторів сучасності й сьогодення.

Монаший хор «Deisis» висловлює слова вдячності усім організаторам та співорганізаторам цього заходу та бажає й надалі розвивати діло культурного та духовного піднесення Божого люду.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next