АКТУАЛЬНО

Морський апостолят України закликає захистити українського моряка, якому загрожує смертна кара в Ірані

Четвер, 24 травня 2018, 18:19
«Український моряк Андрій Новічков потребує захисту держави, і ми звертаємося до Президента України та міжнародного співтовариства з проханням захистити його право на правосуддя», — заявив керівник Морського апостоляту України священик УГКЦ Олександр Смеречинський.

За словами о. Олександра, для одеського мореплавця, який нині перебуває під арештом в Ірані, існує небезпека бути засудженим несправедливо, оскільки, за свідченнями обвинуваченого, проти нього існує упередження у зв’язку з його християнською вірою. Також українець не має професійного адвоката та перекладача і не може навіть зрозуміти, про що йде мова на судових засіданнях.

«З доступної на сьогодні інформації, хід слідства викликає дуже багато підозр у необ’єктивності, а без належного слідчого процесу правосуддя встановлене бути не може, — каже морський капелан. — Ми просимо керівництво держави вплинути на ситуацію і забезпечити судовий розгляд справи моряка в самій Україні або в іншому незалежному суді. Неприпустимою є ситуація, коли з громадянином України поводяться за законами середньовіччя».

Як повідомляють ЗМІ, старший помічник капітана Андрій Новiчков більше ніж рік перебуває в іранській в'язниці зі звинуваченням у вбивстві. Якщо суд шаріату визнає його винним — йому загрожує смертна кара через повішення.

aosukraine.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next