АКТУАЛЬНО

Морський капелан УГКЦ о. Олександр Смеречинський зустрів у порту флагман «Гетьман Сагайдачний»

П'ятниця, 07 березня 2014, 11:37
Відповідальний за Морське капеланство в УГКЦ о. Олександр Смеречинський в Одеському порту зустрів флагман Військово-морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Як розповів Департаменту інформації УГКЦ о. Олександр, зустріти флагман прийшла величезна кількість людей, але людей не було допущено до членів команди через заходи безпеки.

Зустрічали команду також весь особовий склад Військово-морських сил України в Одесі, представники всіх військових формувань, які знаходяться на території Одеси, представники обласної влади, ветеранських організацій…

«Люди на кораблі дещо дезорієнтовані, бо відпливли з України півроку тому. І тільки фрагментарно знали про те, що відбувалося в Україні в останні три місяці. Вони повернулися в державу з абсолютно новим керівництвом. Вони більше розпитували, ніж розповідали», - сказав о. Олександр.

Морський капелан попросив моряків «Гетьмана Сагайдачного» сказати, яка конкретно допомога їм потрібна, оскільки багато благодійних організацій і простих громадян хочуть підтримати моряків.

Наразі хлопці попросили соки, каву, цукор, чай, цигарки.

Моряки якийсь час перебуватимуть на карантині, оскільки вони півроку були в Африці. Флагман Військово-морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом Ка-27 та оглядовою групою на борту виконував завдання в рамках антипіратських операцій НАТО "Океанський щит" та ЄС "Атланта" в Аденській затоці і західній частині Індійського океану.

Як повідомлялося у ЗМІ, флагман Військово-морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний" вийшов з головної бази ВМСУ в Севастополі, оскільки невідомі спробували захопити прикордонну частину Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби України. Сім прикордонних кораблів вийшли в море з Балаклавської бухти, у тому числі "Гетьман Сагайдачний", який на початку тижня завершив виконання завдань в Аденській затоці біля берегів Сомалі та попрямував до Севастополя. Також повідомлялося, що флагман перейшов на російську сторону, проте ця інформації виявилася неправдивою.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next