АКТУАЛЬНО

Морський капелан УГКЦ взяв участь у молитві за жертв лайнера «Адмірал Нахімов»

Середа, 07 вересня 2011, 16:29
Морський апостолят УГКЦ опікується людьми, які мають стосунок до трагедії круїзного лайнера «Адмірал Нахімов», а це родичі загиблих і ті, хто врятувався під час цієї катастрофи. Сьогодні всі вони об‘єднані у фонді «Нахімовець». Цього року виповнюється 25 років із дня катастрофи. Вшанування розпочалося з Панахиди, яку відслужили священики УГКЦ та УПЦ КП на рейді Одеського морського торгового порту 28 серпня, в день коли «Адмірал Нахімов» вийшов у своє останнє плавання.
Морський апостолят УГКЦ опікується людьми, які мають стосунок до трагедії круїзного лайнера «Адмірал Нахімов», а це родичі загиблих і ті, хто врятувався під час  цієї катастрофи. Сьогодні всі вони об‘єднані у фонді «Нахімовець». Цього року виповнюється 25 років із дня катастрофи. вшанування розпочалося з Панахиди, яку відслужили священики УГКЦ та УПЦ КП на рейді Одеського морського торгового порту, 28 серпня в день коли «Адмірал Нахімов» вийшов в своє останнє плавання. Наступного дня 30 представників України разом з морським капеланом УГКЦ о. Олександром Смеречинським відправилися до м. Новоросійська (РФ), де затонув лайнер. На місці трагедії відслужили Панахиду та спустили на воду вінки ( участь в молитві взяв, зокрема, консул України в Краснодарському краї). Після цього відбулися зустрічі керівництва міста Новоросійська з учасниками заходів.  

Повідомили у прес-службі Морського апостоляту

Додаток: 31 серпня 1986 року, о 23.20, навпроти мису Дооб, на виході з порту Новоросійськ, затонув флагман Чорноморського морського пароплавства круїзний лайнер «Адмірал Нахімов». За вісім хвилин під воду пішло судно, яке свого часу було гордістю Третього рейху, адже його забрав Радянський Союз у Німеччини як частину післявоєнної репарації. Це судно систематично здійснювало Кримсько-Кавказькі круїзи, які були дуже популярними серед жителів всього Радянського Союзу. В останньому трагічному рейсі на борту офіційно було понад 800 пасажирів та більше ніж 400 членів екіпажу та, крім того, неофіційно близько 150 осіб рідні членів екіпажу (за негласною практикою радянських часів). 423 особи офіційно є жертвами цієї катастрофи, з них 65 вважаються пропалими безвісти.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next