АКТУАЛЬНО

Мощі святого апостола Петра привезли на Сколівщину

Середа, 27 листопада 2019, 13:38
21 листопада 2019 року у с. Сможе Сколівського району Тухольківського деканату відбувся храмовий празник Архистратига Михаїла. Цього року він був особливим, оскільки до храму привезли мощі апостола Петра.

Святкування розпочалися із Утрені, опісля святкова громада зустріла мощі верховного апостола і процесійно внесли їх до храму. У співслужінні з дияконом Петром Токачем розпочали соборову Божественну Літургію. На Літургії співслужили прот. Василь Дригинич, декан Висоцького деканату, прот. Роман Скалич, адміністратор парафії Архистратига Михаїла, с. Сможе, прот. Олексій Чичерський, адміністратор парафії Святого Миколая, с. Козьова, ієрей Андрій Стецик, адміністратор парафії Йосифа Обручника, м. Астана (Казахстан), ієрей Богдан Матковський (Одеський екзархат).

У проповіді, виголошеній після євангельського читання, о. Андрій наголосив на двох практичних аспектах євангельського читання: як бути християнином у щоденному житті, уникати зла – творити добро. Кожен з присутніх мав можливість приступити до Таїнства Покаяння. Після Служби Божої о. Василь звернувся з подячним словом до настоятеля храму і парафіян, вказавши на безцінний скарб, яким є Божественна Літургія. А о. Роман, адміністратор цієї парафії, скерував свою подяку о. диякону Петрові за можливість молитися в цей празник при мощах апостола Петра, подякував усім священнослужителям за співсужіння, а також склав подяку жертводавцям і всім активним парафіянам. Опісля отець-диякон розповів усім присутнім про походження мощів апостола Петра.

Після завершення Літургії відбулася молитва за хворих. Далі парафіяни і гості празника мали можливість приступити до мирування і прикластися до мощів апостола Петра. Наприкінці парафіяльних урочистостей відбулося водосвяття біля хреста на подвір’ї храму.

прот. Роман Скалич,
аміністратор парафії Архистратига Михаїла


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next