АКТУАЛЬНО

Мощі апостолів Петра і Павла вшанували у с. Вишка на Закарпатті

Середа, 13 липня 2016, 11:29
Владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, 12 липня 2016 року очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Верховноапостольних Петра і Павла с. Вишка Великоберезнянського району Закарпатської області.

Торжество розпочалося традиційною зустріччю єпископа з короваєм та вишитим рушником і привітальним словом адміністратора парафії о. Павла.

Після зустрічі була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Іриней у співслужінні з ієромонахом Михайлом Станком, ЧСВВ, ієромонахом Олегом Федоренком, СДБ, ієромонахом Григорієм, ЧНІ, та в супроводі хору з храму Пресвятої Євхаристії м. Львова «Soli Deo». Дияконське служіння здійснював диякон Петро Токач, який є фундатором і меценатом цього храму.

Під час проповіді архиєрей звернув увагу вірних на історію покликання апостолів Петра і Павла до служіння. Єпископ закликав вірних до наслідування святих апостолів в їхній ревності та відданості Христовій Церкві, а також в обстоюванні правди, особливо в теперішніх драматичних обставинах нашої історії в Україні.

Також вірні мали змогу вшанувати мощі святих Верховних апостолів Петра і Павла, св. Папи Івана Павла ІІ та святих Косми і Дамяна.

Урочистості з нагоди храмового свята завершилися процесійним обходом навколо храму, водосвяттям, архиєрейським благословенням та мируванням миром, яке у Великий четвер освятив Папа Франциск у соборі Святого Петра в Римі.

canonic.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next