АКТУАЛЬНО

Мощі блаженної Йосафати перебували в італійських містах Реджіо-Емілія і Пармі

Середа, 24 січня 2018, 14:36
21 січня 2018 року на запрошення пароха о. Михайла Хром’янчука до церкви Святого Юрія у Реджіо-Емілія з Рима прибули сестри служебниці з мощами блаженної Йосафати Гордашевської. Супроводжували ікону з мощами - сестри Дженес Солюк та Євсевія Мудранинець.

Святкування розпочалися Молебнем до блаженної Йосафати, після якого сестри провели катехизу для чисельно зібраних у храмі вірних, в основі якої був приклад життя блаженної. Особливу увагу звернули на любов до Бога, яка провадила життям блаженної Йосафати та допомагала щоденно нести свій життєвий хрест.

Після Молебню розпочалася Божественна Літургія, яку очолив ієрм. Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії, у співслужінні з о. Михайлом Хром’янчуком. Дияконував на Літургії Микола Пустельник. Під час Літургії ієрм. Юстин звернув увагу на постать митаря Закхея, який є центральною постаттю недільного євангельського читання. «Приклад Закхея показує, - наголосив проповідник, - що часом від людини потрібно тільки одного слова згоди, щоб Господь увійшов у її життя і змінив його».

Після закінченні Літургії парох храму подякував усім присутнім, особливо сестрам служебницям, за те, що своєю присутністю зробили недільний день особливим святом. Опісля під час молитви Акафісту до блаженної всі присутні мали можливість приступити до мирування та помолитися біля мощів блаженної Йосафати. Кожний із присутніх отримав у подарунок від сестер іконку блаженної та пам’ятний медальйон.

Напередодні, у суботу 20 січня, сестри служебниці - Дженес Солюк та Євсевія Мудранинець - з іконою і мощами блаженної Йосафати відвідали українську громаду в Пармі на запрошення о. Андрія Мацьківа. Люди мали змогу послухати біографію блаженної, а також катехизу про покаяння. Літургію співслужили о. Андрій Мацьків та о. Андрій Чорненко, віце-ректор Івано-Франківської семінарії, співали Літургію троє семінаристів з Івано-Франківської семінарії, які після обряду освячення води також подарували вірним громади вінок колядок.

www.chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next