АКТУАЛЬНО

Мощі «ex sanguine» св. Івана Павла ІІ будуть виставлені в монастирському храмі

П'ятниця, 23 травня 2014, 11:43
25 травня 2014 року в монастирському храмі Святих Кирила і Методія в Крихівцях, духовну опіку над яким здійснюють священики Згромадження Воплоченого Слова, у рамках святкувань храмового празника та 30-річчя заснування Згромадження будуть виставлені для привселюдного вшанування мощі святого Івана Павла ІІ, канонізованого Папою Франциском 27 квітня в Римі.

Мощі І ступеня, «ex sanguinis» - це частинка крові, яка пролилася з тіла святого 13 травня 1981 року внаслідок вогнепального поранення на площі Святого Петра у Ватикані. Цей історичний день назавжди закарбувався в пам’яті всіх католиків, які були тоді на аудієнції, і вірних усього світу. Папа чудесним способом вижив, куля не пошкодила жодних життєво важливих органів. Саму кулю згодом було вмонтовано в корону Богородиці з Фатіми, бо день пострілу був днем об’явлення Богородиці у Фатімі 1917 року. Чудесне вціління та дар життя Папа приписував саме Богородиці з Фатіми.

Ще торік у грудні о. Йосафат Бойко просив у Ватикані ці мощі І ступеня для привселюдного вшанування в храмі Святих Кирила і Методія. Та лише у квітні цього року з генерального дому Згромадження було повідомлено, що є мощі для парафії. "У нашому храмі є великий дзвін Іван Павло ІІ, є погруддя святого, а тепер ми ще матимемо і його мощі. Цей святий є духовним отцем нашої Чернечої родини Воплоченого Слова, бо саме під час його понтифікату було засноване наше Згромадження", - ділиться о Йосафат.

Очолить урочистості з цієї нагоди Митрополит Володимир (Війтишин). Саме цього дня проходитимуть святкування 30-ліття заснування Згромадження, 25-ліття легалізації УГКЦ, 20-ліття служіння Згромадження в Україні, 10-ліття священичих свячень о. Йосафата Бойка, настоятеля парафії Святих Кирила і Методія, та перша річниця освячення монастирського храму. Під час Святої Літургії буде освячено на диякона брата-монаха Луку (Шаламая), який завершує своє навчання в семінарії Монтефіясконе (Італія).

Богослужіння розпочнеться о 10 годині відправою Утрені в саду монастиря, а потім -урочиста процесія з мощами від монастиря до храму. Архиєрейська Літургія розпочнеться об 11 годині.

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next