АКТУАЛЬНО

Мощі святого отця Піо та блаженної Тарсикії (Ольги) Мацьків у Полтаві

Вівторок, 13 травня 2014, 12:41
11 травня в храмі Пресвятої Трійці УГКЦ, що в Полтаві, були виставлені мощі святого отця Піо з Піетрілчіно та блаженної Тарсикії (Ольги) Мацьків. Після закінчення Божественної Літургії були відслужені акафісти до святого отця Піо та блаженної Тарсикії, які очолили греко- та римо-католицький священики Максим Кролевський та Лукаш Майдан відповідно.

Отець Максим коротко розповів про життя блаженної Тарсикії, сестри служебниці Непорочної Діви Марії, висловивши велике сподівання, що саме ця «блаженна молоді» стане великою заступницею перед обличчям Бога для цієї молодої полтавської парафії, яка цього року святкуватиме своє 10-ліття від заснування, та опікункою молодих людей, їхніх родин, котрі є основою громади. Отець Лукаш торкнувся життя отця Піо, який, безсумнівно, є великим священиком для всього католицького світу та людиною великого формату.

Відтепер у храмі Пресвятої Трійці УГКЦ в Полтаві поряд із мощами блаженного священномученика Василія Величковського зберігатимуться і мощі святого отця Піо та блаженної Тарсикії.

Прихожани парафії Пресвятої Трійці щиро дякують протоієрею Олександру Сапунку за дарунок мощів святого отця Піо для їхнього храму.

 

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next