АКТУАЛЬНО

Міністерство охорони здоров'я надало релігійним діячам можливість вакцинуватися вже тепер

Четвер, 11 березня 2021, 21:54
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов видав Наказ від 01.03.2021 № 369 «Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію». На підставі цього наказу, релігійні діячі можуть уже сьогодні реєструватися на вакцинацію як «публічні та громадські діячі».

Таке вакцинування проводитиметься в межах тих сесій вакцинації, під час яких зафіксована відмова від вакцинації, виявлено протипоказання до вакцинації, зафіксована відсутність людей у кількості, що унеможливлює повне використання відкритих флаконів із вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 та може призвести до утилізації залишку вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

Представники МОЗ України звернулися до Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, із пропозицією зробити щеплення, відповідно до умов, які запроваджує Наказ міністра Степанова. Предстоятель УГКЦ погодився на вакцинацію.

«Нам дуже важливо, щоб план вакцинації був справедливим і щоб зважали на найбільш вразливі верстви населення, – сказав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав. – Ще на початку лютого я зазначав, що, коли вакцина від коронавірусу буде для мене доступною як для священнослужителя чи людини, яка досягла певного віку, то, очевидно, я пристану на таку пропозицію. У контексті цього рішення міністерства я маю тепер таку можливість».

При цьому Глава УГКЦ зазначив, що Церква, шануючи особисту свободу кожного, дораджує своїм вірним робити щеплення – «скористати з можливості захистити себе від захворювання».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next