АКТУАЛЬНО

Міністерство юстиції та УГКЦ спільно реалізовують програму для ресоціалізації засуджених жінок

Понеділок, 09 жовтня 2017, 14:35
За сприяння Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (м. Львів) у державній установі «Збаразька виправна колонія (№63)» виконується спільна узгоджена програма, яку розробив Відділ пенітенціарного душпастирства УГКЦ з волонтерами пробації. До розробки були залучені психологи, соціальні педагоги, правники.

Завдяки цій програмі здійснюється спільна робота в напрямку підготовки засуджених жінок до життя у відкритому суспільстві та соціальної адаптації після звільнення, а також усуненню ризиків повторних кримінальних правопорушень.

Починаючи з вересня 2017 року, волонтер (психолог) Марія Баландюк щотижня проводить заходи із засудженими відповідно програми. 

«Підтримка такого роду особливо необхідна жінкам, що з тих чи інших обставин втратили соціальні зв'язки або житло. Долею людей, що мають об'єктивні труднощі суспільної реінтеграції, повинні перейматися і держава, і соціум. Саме це покликало до життя жіночий Центр "Переображення", що в Любечі, який з 2011 року надає підтримку жінкам, що звільнилися після відбуття терміну», ‒ зазначають представники Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next