АКТУАЛЬНО

Міністр Василь Князевич: «Наше суспільство має бути здоровим і фізично, і духовно, тобто вести здоровий та моральний спосіб життя»

Середа, 16 грудня 2009, 12:19
Міністр охорони здоров'я Василь Князевич 10 грудня взяв участь у засіданні Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. Міністр подякував членам Громадської ради за плідну роботу протягом поточного року та висловив сподівання на ще більш плідне співробітництво між медичною та релігійною спільнотами задля підготовки пропозицій у сфері охорони здоров'я, – повідомляє Інститут релігійної свободи, м.Київ.
Міністр охорони здоров'я Василь Князевич 10 грудня взяв участь у  засіданні Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. Міністр подякував членам Громадської ради за плідну роботу протягом поточного року та висловив сподівання на ще більш плідне співробітництво між медичною та релігійною спільнотами задля підготовки пропозицій у сфері охорони здоров'я, повідомляє Інститут релігійної свободи, м.Київ. “Я хотів би наголосити, що Міністерство охорони здоров'я залишається відкритим для налагодження конструктивної співпраці з Церквами і релігійними організаціями у сфері охорони здоров'я задля того, щоб наші співгромадяни у разі потреби завжди могли отримати духовну підтримку у процесі свого фізичного одужання”, розпочав свій виступ Василь Князевич. Міністр також наголосив: “Наше суспільство має бути здоровим і фізично, і духовно, тобто вести здоровий та моральний спосіб життя, адже це є дієвою профілактикою будь-яких хвороб і епідемій та шлях до подолання такої суспільної недуги як ВІЛ та СНІД”. Міністр охорони здоров'я погодився з озвученою на засіданні думкою голови Громадської ради академіка Юрія Кундієва, який зауважив: “Безліч питань у сфері охорони народного здоров'я без Церков вирішити просто неможливо. Зокрема проблема алкоголізму потребує саме зцілення душі людини”. Продовжуючи цю тезу, Василь Князевич відзначив, що Церкви можуть багато зробити у сфері духовної підтримки людини, яка потребує допомоги у подоланні шкідливих звичок, свідомо обираючи для себе здоровий спосіб життя. Міністр подякував членам Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій за плідну роботу протягом поточного року. Він висловив переконання, що у 2010 році Громадська рада зможе налагодити ще більш плідне співробітництво між медичною та релігійною спільнотами задля підготовки пропозицій у сфері охорони здоров'я. “Вірю, що у наступному році Громадська рада зможе спільними зусиллями випрацювати пропозиції для Міністерства щодо найважливіших питань у сфері охорони здоров'я, які на сьогодні турбують і віруючих, і медичну спільноту. Ми разом з Вами можемо значно більше”, відзначив Василь Князевич. Довідка ІРС. Громадська рада при Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворена наказом МОЗ України від 22.05.2009 року №358, яким також затверджено її персональний склад та положення. Громадська рада утворена як постійно діючий дорадчо-консультативний орган при Міністерстві відповідно до Угоди про співробітництво між ВРЦіРО та МОЗ України від 16.12.2008 року з метою забезпечення проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики у сфері охорони здоров'я.

www.irs.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next