АКТУАЛЬНО

Міністр закордонних справ України відвідав греко-католицький храм у Вільнюсі

Вівторок, 15 січня 2019, 12:21
10 січня 2019 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розпочав свій робочий візит до Литовської Республіки з відвідання Української греко-католицької церкви Пресвятої Трійці м. Вільнюса.

Відбулася дружня зустріч п. Павла Клімкіна з активом української громади м. Вільнюса, учнями українського класу міжнародної школи «Вільнюський литовський дім», які прибули до Литви з підконтрольної Уряду України території в Донецькій та Луганській областях, і повний навчальний рік навчаються у Литві за підтримки Уряду Литовської Республіки. У зустрічі взяли участь Посол України в ЛР Володимир Яценківський з дружиною та представники МЗС ЛР.

Була також молитва за Україну, яку провів отець-настоятель Вінкентій Пелих, ЧСВВ, а також оглядова екскурсія церквою і територією василіанського монастиря Святого Йосафата, де вона розташована.

Міністр оглянув також тематичні фотовиставки, які, за сприяння Посольства України в Литві, було підготовлено та розміщено в будівлі церкви до Дня Збройних сил України: «Віра в умовах бойових дій» та «Світ, що ми захищаємо».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next