АКТУАЛЬНО

Місто Енергодар вчилося відповідальності за створіння

Четвер, 02 квітня 2015, 10:47
В рамках Великопосної екологічної ініціативи о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології Донецького екзархату, відвідав м. Енергодар Запорізької області.

Одразу кілька зустрічей вдалося організувати в цьому місті. Візит відбувся 25 березня 2015 року Божого. Про екологічне вчення та ініціативи УГКЦ дізналися в місцевій греко-католицькій парафії Святого Йосифа Обручника, де за сприяння настоятеля о. Олександра Варницького відбулася зустріч-знайомство з представником міської ради з екологічних питань, а також місцевий телеканал ЄНТС записав тематичну програму.

Отець Михайло звернувся до вірних з духовним словом, акцентуючи увагу на справжній суті покаяння. «Вдивляючись сьогодні в образ стражденного Христа, застановімося над причиною Його страждань і смерті. Рани, терпіння та побиття Спасителя – це не що інше, як символ вчиненого гріха, зокрема щодо Богом сотвореної дійсності, яка також терпить наругу та знущання від людини», – резюмував екореферент.

Референт презентував роботу Екобюро, розповівши присутнім про цікаві заходи екологічної структури Церкви у молитовному напрямку служіння, просвітницько-виховному та практичному. Особливий наголос екореферент поставив на Великопісній ініціативі, заохотив до особистої співпраці кожного на цій ниві, постійної молитви до Бога-Творця за просвічення розуму та сердець людини у розумінні свого місця та місії у світі, які дані їй Творцем вже з моменту народження. Отець Михайло також закликав вірних відмовитися від використання пластикових квітів та вінків, завдяки чому можна дієво виявляти любов до Бога, до світу та до самих себе

Настоятель парафії о. Олександр Варницький подякував Екобюро УГКЦ в особі о. Михайла за приділену увагу до цієї проблематики у містах Східної України, наголосивши, що ця праця є допоміжною в загальній місії Церкви на місійних теренах.

У рамках візиту в Енергодар екореферент познайомився з місцевою владою. Відбулася зустріч з представником міської ради, начальником відділу інвестицій та екології Коцур Іриною. На цій зустрічі обговорили майбутню можливу співпрацю, досягли домовленості організувати круглий стіл за участю представника Екобюро УГКЦ на рівні міста.

Місцевий телеканал ЄНТС висвітлив візит екореферента УГКЦ у телепрограмі, що стало засобом для максимального ознайомлення жителів з діяльністю Екобюро УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next