АКТУАЛЬНО

Місії тверезості на Черкащині

Четвер, 15 лютого 2018, 11:38
13 лютого 2018 року у місті Золотоноша Черкаської області за сприяння громади УГКЦ відбулися Місії тверезості.

Цього дня, на запрошення протопресвітера Черкаського, протоієрея Юрія Голоднюка з місією тверезості до міста прибув о. Євген Чернюк, голова підкомісії Київської архиєпархії «За тверезість життя». У Золотоніському професійному ліцеї священик провів лекцію-тренінг на тему «Алкоголь та правда про нього». За словами священика мета цієї зустрічі - представити небезпеку вживання алкогольних напоїв: «Так хочемо оберегти нашу молодь від можливого узалежнення. Адже особлива небезпека є тоді, коли вживання алкоголю розпочинається у ранньому віці».

Далі священик пригадав, що Україна нещодавно займала перше місце у світі за дитячим й підлітковим алкоголізмом. Тому потрібно докладати чимало зусиль, щоб зарадити цій проблемі. Відтак з нагоди місій, в регіоні було засновано Золоті книги тверезості, а зокрема  в місті Золотоноша та у селі Мехедівка. Як розповів о. Юрій, за посередництвом такої книги мешканці згаданих населених пунктів зможуть молитвою та присягою постановити на певний термін не вживати алкогольних напоїв. Зробити це можуть також в наміренні тієї людини, яка страждає від недуги алкоголізму. В такий духовний спосіб, молитвою і постом, кожен може допомогти хворим на залежність людям.

На завершення заходу о. Євген подякував усім, хто дбає про тверезу Україну. «Дякуємо протоієрею Юрію за те, що виявив ініціативу, щоб такий захід відбувся в довірених йому парафіях. Також дякуємо дирекції Золотоніського професійного ліцею, котрі ревно дбають не тільки про навчальну частину, а й глибоко переймаються особистим життям своїх студентів. Нехай вони  будуть через це здорові й щасливі», - побажав священик.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next