АКТУАЛЬНО

Місії тверезості в парафії Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі в Києві

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:13
26 жовтня в м. Києві, у парафії Святого Миколая Чудотворця, відбулися місії тверезості. Голова підкомісії «За тверезість життя» о. Євген Чернюк, який, як гість парафії, очолив недільну Божественну Літургію у співслужінні з парохом митрофорним протопресвітером Ігорем Онишкевичем.

На проповіді о. Євген розповів про ситуацію щодо чисельності узалежнень від алкоголю серед населення нашої країни і зокрема серед молоді. Говорив про причини узалежнення і насамперед важливість належного виховання дітей щодо здорового, тверезого способу життя.

Також священик на основі вчення Церкви розповів небезпеку пияцтва, як загрозу спасіння людини: чи ж не знаєте, що неправедні Царства Божого не успадкують? Не обманюйте себе! Ані розпусники, ані ідолопоклонники, ані перелюбники, ані розгнуздані, ані мужоложники, ані злодії, ані зажерливі, ані п'яниці, ані злоріки, ані грабіжники - Царства Божого не успадкують. А Святий Василій великий говорить, що пияцтво – це ворожість до Бога.

Людина покликана заповнювати свою душу Божою благодаттю, а коли не робить цього, пустка у душі мучить її, тому диявол спокушує до задоволення через різного роду посередники і зокрема через алкоголь, який не є сам по собі злом, але зловживаючи ним, може стати для людини тяжкою недугою душі і тіла.

Церква вболіває за кожною «заблуканою вівцею», бо за всіх і за кожного помер і воскрес Христос і Господь хоче, щоб усі спаслися, тому головна мета слова про тверезість застерегти перед небезпекою ще не узалежнених і допомогти тим, хто вже поневолений недугою пияцтва.

Відтак проповідник проінформував присутніх про діяльність Консультативно-просвітницького центру (тел: 0965510160) у Києві, де працює священик і психолог, які надають безкоштовну допомогу алкозалежним та їх сім’ям.

Після Літургії в парафії була заснована Золота книга тверезості – потужний посередник для духовної помочі узалежненим.

Прес-служба підкомісії "За тверезість життя" Київської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next