АКТУАЛЬНО

Місії тверезості в Пустомитівському деканаті на Львівщині

П'ятниця, 20 червня 2014, 14:20
19 червня 2014 року, на свято Торжественного поклоніння Пречистим Тайнам Тіла і Крові Господньої, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. піски, та в храмі Безсрібників Косьми та Дем’яна с. Сороки Щирецькі, адміністратором яких є о. Іван Піддубний, відбулися місії тверезості.

Провадили місії о. Юрій Дрозд, голова руху «За тверезість життя» у Львівській архиєпархії, диякон Тарас Гадомський та п. Роман Прочко, терапевт узалежнень.

На тлі духовного та економічного занепаду в наших селах процвітає така недуга, як алкоголізм. І на запитання, чи є у вашому селі залежні люди, очі парафіян наповнюються сумом та безнадією. «Є», - відповідають. Це сприймається як певний фатум, бо що не робили, нічого не допомагає. Люди довгі роки страждають, як страждав біснуватий юнак. Страждають ті, що вживають, і ті, що з ними живуть. Христос каже апостолам, які не могли вигнати злого духа з вищезгаданого юнака, що цей рід бісів виганяється лише постом і молитвою. Алкоголізм є хворобою не лише тілесною, а й душевною. І тому важливо є молитися і постити за цих осіб.

У парафії в с. Сороки Щирецькі засновано Золоту книгу тверезості, яка є формою посту, коли здорові люди жертвують свою непитущість в намірі визволення залежної особи від алкоголізму.

Також у вищезгаданих пародіях була розповсюджена тверезницька література.

Повідомив диякон Т. Гадомський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next