АКТУАЛЬНО

Місії в Донецьку християнської молодіжної спільноти «Світло вервиці» з Івано-Франківщини

П'ятниця, 12 квітня 2013, 10:27
4–6 квітня 2013 року в Донецьку відбулися місії християнської молодіжної спільноти «Світло вервиці» з Івано-Франківщини. Молоді люди: студенти, школярі, працівники - подолали майже 1500 км, щоб поділитися своїм духовним досвідом з однолітками, а також з усіма, з ким зустрічалися протягом цих днів. Про це повідомила с. Єроніма Вовчак, СНДМ.
4–6 квітня 2013 року в Донецьку відбулися місії християнської молодіжної спільноти «Світло вервиці» з Івано-Франківщини. Молоді люди: студенти, школярі,  працівники - подолали майже 1500 км, щоб поділитися своїм духовним досвідом з однолітками, а також з усіма, з ким зустрічалися протягом цих днів. Про це повідомила с. Єроніма Вовчак, СНДМ. Програма місійних зустрічей була насиченою: зустріч і молитва з в’язнями СІЗО, з дітьми спеціалізованої школи-інтернату, зі студентською молоддю, з парафіянами храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Донецька. «Не можна зустріти Христа і не показати Його іншим. Отож не залишайте Христа для себе! Поділіться з іншими радістю вашої віри! Світ потребує свідчення вашої віри, світ потребує Бога», - так звернувся до молоді Папа Венедикт XVI під час Всесвітнього дня молоді в Мадриді. Молодь з Івано-Франківщини ділилася своєю вірою через свідчення Божого діяння у своєму житті, зокрема про дар чистоти і своє членство в Русі чистих сердець; презентацію великопісного духовного заходу «Ціна любові»; молитву з в’язнями; повну і активну участь в Божественній Літургії; спілкування, дарування усмішок і просто демонстрацію, як творчо, цікаво і корисно можна переживати свою молодість. Для більшості парафіян храму  і мешканців Донецька ця молодіжна спільнота була справжнім даром – знаком, як радісно, глибоко і правдиво можна будувати свої відносини з Богом і ближніми. І, як наголосив у своєму подячному слові владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський УГКЦ, що саме такий формат проповіді є дуже ефективним: коли людина ділиться своєю вірою. «Гадаю, - зауважив він, - що кожен візьме до свого серця щось з почутого і побаченого і понесе той вогник віри в своє середовище: сім’ю, місце навчання і праці». Молодіжна спільнота побувала в Донецьку на запрошення сестер служебниць НДМ, які здійснюють тут своє служіння і за активної співпраці пароха храму о. Василя Пантелюка, сотрудника о. Романа Вовка і гостинності донеччан.

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

  Довідка Молодіжна спільнота «Світло вервиці» була заснована в 2009 році в с. Перерісль Івано-Франківської області при храмі Різдва Івана Хрестителя УГКЦ (парох о. Василь Панівник). Метою спільноти є особисте зростання у вірі через активну участь у молитві, Святих  Таїнствах і ділах милосердя, а також свідчення своєї віри у суспільстві. Частина учасників спільноти є членами Руху чистих сердець - зібрання спільнот чи окремих осіб, згуртованих довкола спільної ідеї, а саме: збереження дошлюбної чистоти, дбання про чистоту серця, свідчення суспільству та своїм одноліткам про можливість дотримуватися християнських цінностей через відповідний спосіб життя. Мета Руху – популяризація серед молоді та юнацтва ідей статевої чистоти та дошлюбної стриманості.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next