АКТУАЛЬНО

Місії «Жива парафія - зустріч з живим Христом» на Тернопільщині

П'ятниця, 05 грудня 2014, 12:03
4 грудня 2014 року при парафії Всіх святих українського народу в м. Підгайці Тернопільської області розпочалися чотириденні місії «Жива парафія», які проводить о. Василь Баглай з благословення Митрополита Тернопільського-Зборівського Василя (Семенюка) та Єпарха Бучацького Дмитра (Григорака).

Попередньо було запрошено на місії о. Михайла Шимчишина, науки якого в м. Підгайці в 1993 році мали надзвичайний успіх, проте через незадовільний стан здоров’я він не зміг прибути і місію очолив о. Василь Баглай. Захід приурочений до 25-річчя виходу Церкви із підпілля та 150-річчя з Дня народження Андрея Шептицького.

«Місія є надзвичайним способом збудити парафію до нового життя. Є наче новим подихом у духовному житті, тому саме в такий простий спосіб ми намагаємося зблизити наших вірних із воскреслим Христом, у цьому і є сенс живої парафії», - поділився з нами адміністратор храму о. Микола Мидляк.

Реколектанта, як належить, зустрічали із співом та дзвонами близько 200 осіб. Упродовж місій буде виставлено для почитання мощі св. свщмч Йосафата.

«Ми часто хочемо досконалих священиків і єпископів, але давно відійшли від першоджерел. Звернімо свій погляд на Христа і Його учнів. Вони постійно молилися один за одного. Якщо ми хочемо мати добрих пастирів, то повинні багато за них молитися. Парафіяльне життя не ґрунтується на пожертвах чи вашій присутності у храмі. Жива парафія - це насамперед ваша праця, неустанна праця на благо одне одного. Кожен із нас повинен докладати максимум зусиль, тому що не тільки для людей працюємо, але передусім на прославу Бога. Отже, без правила «Молися і працюй», ми не розбудуємо нашої сім’ї, нашої парохії. Не зможемо здобути миру і любові між нами й Господом та між собою», - о. Василь.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next