АКТУАЛЬНО

Місіонери милосердя працюють над створенням Священичого братства

Субота, 24 листопада 2018, 13:31
У Львові продовжується формаційна зустріч Місіонерів милосердя, яка розпочалася 22 листопада у Патріаршому домі.

Другий день спільної зустрічі розпочався із спільної Божественної Літургії. Відтак о. Ігор Бойко, доктор морального богослов’я та експерт із питань біоетики, представив усім учасникам панораму сучасних біоетичних дилем, які доволі часто зустрічаються у священичому служінні, зокрема під час духовних розмов та сповідей. Отець Ігор наголосив, що інколи священик стає першим порадником і підтримкою для людей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях, пов’язаних із життям і смертю та складними моральними викликами. Тому недостатньо священнослужителеві залишати свою формацію на рівні семінарійних курсів, але постійно потрібно вдосконалювати свої знання, розвивати своє духовне життя, адже в сучасному світі із розвитком новітніх технологій лише помножується число моральних проблематик.

Опісля владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, і доктор канонічного права, більш детально роз’яснив права та обов’язки Місіонерів милосердя опісля завершення Ювілейного року, базуючись на новітніх документах Апостольської столиці, рішеннях Святішого Отця Папи Франциска та Партикулярному праві Української Греко-Католицької Церкви.

Завершенням низки конференцій стало обговорення питання Священичого братства Божого милосердя, координацію створення якого Постійний Синод УГКЦ доручив Патріаршій комісії у справах духовенства. Отець д-р Ігор Бойко, як заступник голови цієї Комісії, заслухав пропозиції Місіонерів милосердя щодо ідеї, завдань і покликання цього Братства. Варто зазначити, що саме отці-місіонери виявили готовність стати генеративним ядром цієї спільноти та «зарядити своїх співбратів у священстві натхненням проповідувати Боже милосердя, служити Боже милосердя у Сповіді та свідчити Боже милосердя через дияконію», - зазначив насамкінець зустрічі Секретар Синоду Єпископів вл. Богдан (Дзюрах).

Прес-служба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next