АКТУАЛЬНО

Місійний вертеп зі Львова відвідав Харківщину

П'ятниця, 09 січня 2015, 13:31
Напередодні Різдвяних свят на Східні та Центральні терени України вирушив Молодіжний місійний вертеп, учасниками якого є студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа та духовно-патріотична молодь Львова. У день Різдва Христового гості зі Львова взяли участь у Архиєрейській Літургії у храмі Святого Миколая Чудотворця м. Харкова, яку очолили два владики - Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, та Мар'ян Бучек (Харківсько-Запорізька дієцезія РКЦ).

Опісля молодь привітала всіх присутніх зі святом та представила вертеп-дійство про народження Спасителя.

Упродовж 7-8 січня молоді люди з вертепом  і радісною  колядою відвідали парафії та спільноти Харківщини: Згромадження сестер св. Йосифа у Харкові, парафію Святого Михаїла в Люботині, Покотилівський Свято-Покровський монастир отців василіан та парафію Покрови Пресвятої Богородиці в с. Вільча.

Цього року молодь зі Львова планує побувати також на Полтавщині, Черкащині, Чернігівщині та в Києві. Протягом цього часу заплановані виступи і спільна коляда у церквах, військових шпиталях (перед нашими пораненими захисниками вітчизни), сиротинцях, народних домах, геріатричних пансіонатах, військових частинах, в’язницях, дитсадках, школах. Учасники різдвяної мандрівки, втілюючи культурно-просвітницьку, духовну та патріотичну місію, даруватимуть жителям північно-східних і центральних теренів України дитячі християнські журнали, книжечки, колядники, різдвяні образочки, християнські та патріотичні календарі, солодощі.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next