АКТУАЛЬНО

«Місійність є одним із дуже важливих стовбурів Церкви», - о. Василь Поточняк

П'ятниця, 29 липня 2011, 10:38
З 31 липня по 3 серпня в Обухові відбудеться духовно-формаційний семінар для підвищення кваліфікацій місіонерів на тему «Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві». Як відзначив о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ: «Ми хочемо упродовж трьох років провести три тури для наших місіонерів і тих, хто готується їхати на місії».
З 31 липня по 3 серпня в Обухові відбудеться духовно-формаційний семінар для підвищення кваліфікацій місіонерів на тему «Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві». Як відзначив о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ: «Ми хочемо упродовж трьох років провести три тури для наших місіонерів і тих, хто готується їхати на місії». На початку зустрічі, голова ПМВ, Владика Йосиф (Мілян) представить місіонерам місійну стратегію УГКЦ та діяльність відділу, поділиться планами на майбутнє, розкаже чого УГКЦ очікує від місіонерів в Європі. Відтак, виконавчий секретар відділу про перебіг семінару відзначивши особове знайомство: «Ми хотіли б підказати їм, поділитися з ними, а, з другого боку, - почути, чого вони очікують від Церкви, щоб місія пасторально-місійної праці серед наших людей була здійсненою», - відзначив о. Василь. Крім того, священик відзначив, що у роботі семінару братиме участь Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, що «є свідченням належної уваги зі сторони Церкви до місійної праці, яка є одним із дуже важливих стовбурів, на яких тримається Церква». Слід також відзначити, що на семінарі буде присутній і ділитиметься своїм досвідом Блаженніший Любомир, який знає специфіку подібної праці, тому, що був викладачем у місійному університеті Урбаніана в Римі. І саме він був ініціатором згаданого заходу. На завершення, о. Василь наголосив на участі у роботі семінару монахинь із Греції, Казахстану, що на його думку, «є цілком логічним, позаяк, ці особи, є першими, котрі представляють нашу Церкву перед вірними і до котрих ті, передусім, звертаються».    

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Програма

Духовно-формаційний семінар

для підвищення кваліфікацій місіонерів УГКЦ на тему:

«Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві»

Київ-Обухів, 31 липня - 3 серпня 2011 р.Б.

 

31 липня, неділя Тема дня: Хто такі місіонери і чим займаються?   11-00 Архиєрейська Св. Літургія у Патріаршому Соборі Христового Воскресіння в Києві, яку відслужить Блаженніший Святослав і Владика Йосиф (Мілян). Після Св. Літургії  зустріч з Главою Церкви та огляд Собору.   В Реколекційному центрі (Обухів): -          Вступне слово і представлення діяльності ПМВ, вл. Йосиф (Мілян), Голова ПМВ; -          Практичне введення і ознайомлення з ціллю семінару, о. В. Поточняк, Виконавчий секретар ПМВ; -          Представлення власного місійного досвіду душпастирювання (виступ присутніх учасників).   1 серпня, понеділок Тема дня: Що очікує УГКЦ від місіонерів?   -          Зустріч з Блаженнішим Любомиром на тему місійності УГКЦ; -          Місіологія УГКЦ, о. д-р Мирон Бендик, Ректор Дрогобицької духовної семінарії УГКЦ; -          Що очікує УГКЦ від місіонерів?, о. В. Поточняк; -          Праця в групах: Як втілювати місійність УГКЦ в євангелізації своїх вірних?   2 серпня, вівторок Тема дня: Що місіонери очікують від УГКЦ   -          Географічний огляд та статистика сучасного українського мігрантства у світі у контексті УГКЦ, Тарас Гринчишин, експерт; -          Наслідки міграції для України та можливості захисту мігрантів, Григорій Селещук, Голова Комісії у справах мігрантів; -          Акультурація. Психологічні аспекти акультурації, небажані наслідки та їх запобігання у світлі душпастирського служіння, д-н Андрій Гах, Секретар ПМВ -          Канонічні аспекти місійного душпастирювання. Труднощі та їх вирішення, о. Роман Іванців, Товариство Українських Каноністів. -          Праця в групах: Яким чином УГКЦ може допомогти місіонерам? -          Підсумки праці в групах. Відповіді на питання -          Співпраця УГКЦ з державними установами та громадськими організаціями в європейських країнах – правовий полюс Петром Стецюком , Конституційний Суд Україна 3 серпня, середа: Тема дня: Що ми зрозуміли?   -          Служіння УГКЦ в Португалії: успіхи зі співпраці, проблемні питання, Зустріч з директором Мігрантської служби Португальської єпископської Конференції о. Францішку -          Заключне слово. Вручення сертифікатів.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next