АКТУАЛЬНО

Мітинг під Посольством України в Італії 11 грудня 2013 року

Четвер, 12 грудня 2013, 15:07
11 грудня, після спроби влади України розігнати Майдан, близько 50 українців Рима прийшли під Посольство України в Італії, щоб висловити свій протест проти дій чинного українського уряду та висловити вже не вперше підтримку Євромайдану.

Метою акції було також інформувати італійське суспільство про реальний стан справ в Україні. У своїх виступах українці Рима вимагали покарати винних у спробі силового розгону Майдану, негайно звільнити затриманих активістів, унеможливити подальше застосування сили до мирних маніфестантів, відправити у відставку чинну владу. Під час акції українські студенти організували флеш-моб під стінами Посольства з плакатами різними мовами та із зав'язаними чорними пов'язками ротом. Усі присутні вимагали виходу до людей Посла України, щоб він озвучив позицію українських дипломатів щодо репресій в Україні.

«На жаль, усі намагання почути думку працівників Посольства були безрезультатними. Було зачитане звернення української громади до Посла з вимогою озвучити чітку позицію щодо ситуації в Україні. Оскільки відповіді не було, присутні засвистали ігнорування дипломатами власних громадян», - відзначив Олесь Городецький.

Після промов українці Рима виконали декілька патріотичних пісень та державний гімн. Акції в Римі на підтримку Майдану продовжуватимуться.

 

Повідомив Олесь Городецький

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next