АКТУАЛЬНО

Міжконфесійна місія тюремного служіння разом з Ніком Вуйчичем зустрілися із в'язнями у Житомирі

Четвер, 01 листопада 2018, 14:25
29 жовтня 2018 року всесвітньо відомий проповідник, автор численних книг Нік Вуйчич відвідав Житомирську виправну колонію №4. Він промовляв до понад 400 осіб засуджених і персоналу, присутніх у залі. Цей візит став можливим завдяки старанням і запрошенню Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» за сприяння Адміністрації ДКВС.

До установи Нік Вуйчич завітав разом представниками Церков, що входять до складу Християнської місії та з сестрами Бондаренко, батько яких Йосип Бондаренко - автор біографічної книги «Три вироки», у радянські часи десять років провів у в’язниці за несправедливим звинуваченням, вмотивованим його релігійними переконаннями.

У виступі перед засудженими Нік Вуйчич зосередився на життєвих цінностях, що допомагають долати труднощі та перешкоди. Серед них - віра, людська гідність і свобода. Також Нік передав для засуджених і працівників установи примірники своєї книги «Життя без кордонів».

Сестри Бондаренко розповіли присутнім у залі про непросте дитинство, про те, що відчувають діти, батько яких зазнав переслідувань радянського атеїстичного режиму, як вони з нетерпінням чекали побачення з ним, як на їхнє життя вплинув приклад відважного сповідування віри їхнім батьком, в'язнем совісті.

У рамках візиту в клубі був проведений благодійний музичний концерт для персоналу та засуджених за участю гурту «Маханаїм». В кінці зустрічі голова правління Місії о. Костянтин Пантелей запросив до слова присутніх представників християнських Церков, що взаємодіють у Місії з 2001 року. Отці та пастори звернулися до в'язнів і службовців ДКВС зі словом короткої проповіді і благословення.

Після виступу перед засудженими Нік Вуйчич поспілкувався із співробітниками державної установи «Житомирська виправна колонія (№4)» та філії державної установи «Центр пробації» в Житомирській області. «Мені надзвичайно подобається бути в Україні, я радий усіх Вас бачити і дякую усім Вам за теплий прийом. Я полюбив Україну. Нехай Бог Вас усіх благословить», - сказав Нік.

Відтак в адміністративному приміщенні Житомирської виправної колонії №4 відбулося розширене засідання правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» за участю начальника Управління соціально-виховної та психологічної роботи Адміністрації ДКВС України Валерія Калівошка та службовців ДКВС і Центру пробації, що розглянули питання взаємодії для задоволення релігійних потреб персоналу.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ за матеріалами прес-служби ДКВС


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next