АКТУАЛЬНО

Міжнародна конференція католицького пенітенціарного служіння проходить у Лондоні

Вівторок, 17 червня 2014, 11:02
12-16 червня 2014 року в Лондоні триває конференція Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства Європи (ICCPPC-Europe).

З 2003 року Українська Греко-Католицька Церква була представлена в організації як спостерігач, а з 2007 року бере активну участь в діяльності комісії. Остання зустріч ICCPPC-Europe відбулася у січні 2012 року в Україні.

Зустріч проходить під проводом європейського координатора організації монсеньйора Малакі Кігана (Великобританія). У рамках підготовки до XIV Міжнародного конгресу ICCPPC будуть опрацьовані пропозиції щодо розвитку організації. Чільні представники в’язничного душпастирства європейських країн виступатимуть із доповідями про розвиток опіки в пенітенціарній сфері у своїх країнах. Україну представляє делегат від Синоду Єпископів УГКЦ протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. 

На думку нинішнього президента комісії о. Браяна Гованса, ця зустріч повинна посприяти розвитку стратегії ICCPPC в ділянці забезпечення релігійних прав осіб, що знаходяться за ґратами.

Історія створення Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства (ICCPPC) сягає своїм корінням події скликання міжнародного конгресу з ініціативи колишнього державного секретаря Ватикану, майбутнього Папи Павла VI, у Святій рік 1950 у Римі за участю головних тюремних капеланів з багатьох європейських країн, зі Сполучених Штатів Америки та з Аргентини.

У 1954 році другий з'їзд відбувся у Швейцарії. Після цього з'їзду було проведено ряд зустрічей з нерегулярними інтервалами. Ці зустрічі мали на меті підтримати тюремних капеланів і донести до Церкви суть і проблематику в'язничного душпастирства.

У 1972 році третій конгрес був проведений у Римі. Стало очевидно, що було необхідно завершити юридичне оформлення Комісії та прийняти Статут організації.

У 1974 році організацію під назвою "Internationale Kommission der Katholischen Gefängnisgeistlichen (IKG)" було засновано в Лондоні. Її статут був прийнятий у відповідності зі швейцарським цивільним правом.

У 1983 році в Страсбурзі був прийнятий спеціальний Статут. Інші з'їзди відбулися згодом у Мюнхені 1977, Мадриді 1985 р., Відні 1987 р., усі у Західній Європі. 1990 року в Римі єпископські конференції з Африки та Південної Америки приєдналися до комісії.

Потім у Голландії 1993 року, у Польщі 1996 року і в Мексиці 1999 року комісія визнала членство в організації католицьких єпископатів від більше ніж 100 країн світу. Тоді комісія дійсно стала міжнародним форумом католицьких капеланів.

У ювілейний 2000 рік виконавчий комітет комісії запропонував для церковного визнання статус громадської комісії вірних. відтоді вона почала називатися Міжнародна католицька комісія в’язничної душпастирської опіки (ICCPPC).

Того ж року комісія була визнана Організацією Об'єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

http://prison-pastoral.blogspot.co.uk/2014/06/blog-post_13.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next