АКТУАЛЬНО

Ніжин об'єднався в міжконфесійній молитві

Вівторок, 22 квітня 2014, 22:55
Протягом трьох місяців у м. Ніжині представники більшості конфесій збиралися на центральні площі міста, щоб разом помолитися за мир та спокій в Україні. «Оскільки всі Церкви в цей складний час для Української держави розуміють та усвідомлюють, що для остаточної перемоги добра над злом та брехні над неправдою потрібно бути єдиним народом, не зважаючи на мову, релігійну деномінацію чи політичні погляди», – зазначають організатори молитви.

З ініціативи релігійних громад м. Ніжина, місцевий «Молитовний Майдан» вирішив також спільно відсвяткувати Воскресіння Господа нашого Ісусу Христа.

22 квітня 2014 року на площі імені Івана Франка відбувся великодній концерт. Уже традиційно він розпочався з міжконфесійної молитви за мир в Україні, участь у якій взяли представники УГКЦ, УПЦ КП, РКЦ та Протестантської Церкви «Царство віри». Після цього прозвучав Гімн України та розпочалася святкова концертна програма.

Відтак на святі виступив секретар міської ради Анатолій Лінник, який подякував організаторам за проведене свято.

На завершення свята духовенство ще раз нагадало, що «ми всі різні, але єдині в любові до Бога та України»/ «Надіюсь, що така гарна традиція, як міжконфесійне святкування Воскресіння Господа нашого Ісусу Христа буде продовжена наступними роками», – зазначив о. Роман Пушка, настоятель храму Святих Володимира і Ольги УГКЦ.

ecumenism.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next