АКТУАЛЬНО

На Інтерактивній карті УГКЦ нанесено вже понад 3100 позначок

Понеділок, 07 вересня 2020, 10:19
Станом на початок вересня 2020 року на Інтерактивну карту УГКЦ нанесено 3121 позначку. У тому числі 42 собори, 2794 храми, парафії та громади-душпастирства (з них - 437 дерев'яних церков), 153 каплиці, 97 монастирів, 29 навчальних закладів та 6 музеїв.

За останній місяць на Інтерактивній карті з'явилося 7 нових об'єктів, серед яких Церква святої Параскеви П'ятниці (с. Розжалів, Львівська область), Монастир Воздвиження Чесного Хреста сестер чину святого Василія Великого (с. Словіта, Львівська область), Церква Покрови Пресвятої Богородиці (м. Ель-Ареналь, Іспанія) та інші храми. Також доповнено та оновлено інформацію щодо більш ніж 20 об'єктів. Триває активна робота щодо додавання парафіяльних храмів Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Інтерактивна карта УГКЦ — проект Департаменту інформації УГКЦ, покликаний позначити на онлайн-карті найважливіші об'єкти Української Греко-Католицької Церкви, а саме: катедральні собори, парафії, окремі церкви, каплиці монастирі та монаші згромадження, навчальні заклади, музеї, душпастирства та чинні громади. Значною мірою інформацію про позначки на Інтерактивній карті адміністрація сайту отримує завдяки допомозі вірних та духовенства УГКЦ по цілому світу.

Ви також можете допомогти адміністраторам сайту нанести на карту інформацію про вашу парафію чи громаду УГКЦ. Як можна допомогти? На інтерактивну карту наносяться місця, де регулярно відбуваються літургії Української греко-католицької церкви. Повна інформація про осередок УГКЦ мала б містити такі пункти:

1. назва парафії або храму (каплиці, монастиря, навчального закладу) + населений пункт, область (або країна)
2. координати
3. підпорядкування (деканат або протопресвітерство; єпархія або екзархат)
4. фотографія
5. адреса
6. контактний телефон
7. контактна електронна адреса
8. вебсайт (також сторінки у соцмережах)
9. розклад богослужінь
10. час сповіді
11. час, коли храм відчинений
12. коротка історія парафії і храму
13. сучасне життя парафії (спільноти, події, заходи)
14. чи є в храмі мощі святих, чудотворне джерело (каплиці), чудотворна ікона.

Якщо Ви не знаходите своєї, або відомої Вам парафії на карті УГКЦ, або чогось із перелічених пунктів щодо Вашої церкви чи каплиці, Ви можете надсилати нам інформацію про неї.

Куди надсилати?

1. електронна скринька Карти [email protected]
2. приватним повідомленням на сторінку Карти https://www.facebook.com/mapugcc/

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next