АКТУАЛЬНО

На Івано-Франківщині діти власноруч виготовляли натуральні стрітенські свічки

Середа, 13 лютого 2019, 14:45
З ініціативи референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайла Дзуля, протягом кількох останніх днів діти катехитичної школи при парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крилос активно взяли участь у виготовленні та оздобленні натуральних воскових свічок, які на свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа крилошани та гості села зможуть освятити у місцевих храмах.

Розпочалася праця з молитви, Господнього благословення та детального інструктажу. Далі діти із запалом та ентузіазмом виготовляли свічки з вощини, прикрашали їх підручними натуральними матеріалами та опановували різні техніки оформлення свічок. Своїм досвідом хендмейду з дітьми радо ділилися старші вихованці місцевого осередку УМХ. Кожна свічка вийшла унікальна і по-своєму оригінальна.

Під час катехизації в неділю, 10 лютого, діти мали змогу глибше пізнати символічне значення свічки і світла зокрема. Адже запалена свічка – це символ Христа, Божественного Світла, Церкви, благодаті, віри, духовної радості та благочестя. «Подібно як віск, розігрітий теплом дитячих рук, легко піддається обробітку, так і наше життя, зігріте Божою любов’ю, набирає тих форм, які подобаються Богові», – зазначив священик.

Також у процесі роботи діти мали змогу, насолоджуючись ароматним запахом меду, відчути та пізнати реальну естетичну та екологічну перевагу воскової свічки над парафіновою.

Кошти, отримані від реалізації свічок, діти вирішили пожертвувати на благодійність.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next