АКТУАЛЬНО

На Івано-Франківщині перезахоронили останки майже шістдесяти жертв комуністичного режиму

Вівторок, 01 жовтня 2019, 15:29
У неділю, 29 вересня, на місцевому кладовищі в смт Більшівці, що на Івано-Франківщині, відбулося перепоховання жертв енкаведистів. Заупокійне богослужіння очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні з єпископом Коломийським Василем Івасюком.

«Дорогі в Христі, неможливо без сліз дивитися на останки цих людей, так страшно замучених і закатованих у нелюдський спосіб за часів сталінських репресій. А таких братніх могил у нашій Україні тисячі. Та не тільки в нашій Україні. Вони є і поза межами держави: в далекому Сибіру, на далекому Сході, Сахаліні, Магадані та Воркуті», – звернувся до присутніх владика Володимир.

Серед в’язнів Більшівцівської тюрми знайдено 21 дитячий череп, 22 скелети чоловічої статі, 9 – жіночої, 7 – невстановленої статі. Усі скелети мають значні пошкодження внаслідок ударів. 

«З усіх п’ятдесяти дев’яти скелетів лише дванадцять було відносно цілих, – розповідає судмедексперт-криміналіст Омелян Левицький, – усі інші черепи потрощені. Розбиті також дитячі черепи, бо вони тоненькі, делікатні…»

«Дякую всім присутнім, що прийшли сьогодні вшанувати наших братів і сестер, котрі постраждали від нещадного терору комуністичного режиму. Ці люди були забутими внаслідок певних обставин, проте знаємо, що Господь пам'ятає кожного», –зазначив митрополит Володимир.  

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next