АКТУАЛЬНО

На Інтерактивній карті УГКЦ позначено українську громаду в Ірландії

П'ятниця, 23 грудня 2016, 19:40
Нещодавно на Інтерактивну карту було нанесено душпастирство УГКЦ при римо-католицькій церкві Пресвятого Хреста в Дубліні. Це перша локація нашої Церкви і єдиний осередок УГКЦ в Ірландії. Покровителем громади є блаженний Миколай Чарнецький, який 1931 року бував у Дубліні.

Окрім того, до карти було додано церкву Святого Юрія Переможця у Принц-Джорджі (Канада), церкву Введення в Храм Пресвятої Богородиці в селищі Гірник (Львівська область), церкву Святого Миколая у місті Торонто (Канада), церкву Успіння Пресвятої Богородиці в місті Маямі (США), дерев’яну церкву Святого Юрія у селі Пшенички Івано-Франківської області та каплицю Різдва Пресвятої Богородиці у селі Смиківці Тернопільської області. Станом на 10 грудня 2016 року всього на карту нанесено 1543 позначки.

Інтерактивна карта продовжує наповнитися і потребує допомоги вірних УГКЦ. Якщо ви не знаходите своєї парафії або осередку на карті і маєте якусь інформацію, якою можете поділитися, надсилайте на електронну пошту [email protected] або у приватному повідомленні на сторінку у Фейсбук https://www.facebook.com/mapugcc/. Адміністрація карти також буде рада актуалізації та уточненням відомостей про об’єкти.

Нагадаємо, нещодавно на Інтерактивній карті (map.ugcc.ua) з’явився сервіс Google street view. Він серед іншого дозволяє переглядати екстер’єри будівель. Екстер’єр вашої церкви також може з'явитися на карті! Для цього вам потрібно створити 3d-панораму(360-градусну) і завантажити її зі свого профілю у Google+ із зазначенням географічних координат об’єкту, який ви знімали. Після цього ваша панорама появиться на карті Google, а відтак і на Інтерактивній карті УГКЦ.

Існує безліч методик створення сферичних 3d-панорам, що варіюються залежно від використовуваного обладнання та програмного забезпечення. Для зйомки 360-градусної панорами вам потрібно зняти декілька десятків (у середньому 30–60) фотографій і склеїти їх у спеціальних програмах. Знімаючи панораму, необхідно обертати фотоапарат (смартфон) не навколо себе, а навколо спеціальної точки, якою може слугувати головка на штативі. Інакше панорама вийде нерівною. Також варто робити фотографії так, щоби кадри перекривали один одного на 20–30 відсотків. Це допоможе краще зшити сферичну панораму в спеціальних програмах. Вам не обов’язково мати високопрофесійну техніку, 3d-панораму можна зняти навіть зі смартфона. Для цього можуть стати в пригоді різні мобільні додатки.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next