АКТУАЛЬНО

На Аскольдовій могилі у Києві відбулася молодіжна Хресна дорога

Неділя, 10 квітня 2016, 14:02
8 квітня 2016 року понад пів сотні вірян на схилах Дніпра молилися Хресну дорогу нашого Спасителя Ісуса Христа.

Її особливістю були розважання над труднощами, з котрими зіштовхується молода людина, яка свідчить про Христа в сучасному світі.

Молодь за чергою зачитувала тексти розважання, які супроводжувалися молитвами та співом сучасних релігійних пісень. Особливої атмосфери надавали палаючі свічки в руках кожного учасника, які на схилах Дніпра освічували темний і звивистий шлях Хресної дороги в парку біля Аскольдової могили.

У своїх роздумах молодь ділилась: «Сучасна молода людина живе високими прагненнями справедливості, добра, краси, правди, любові… вона прагне жити «на повну», але часто забуває про Бога і про те, що життя в повноті можливе тільки з Богом і в Бозі, який є сповненням усіх великих ідеалів і прагнень».

На закінчення Хресної дороги о. Іван Сохан, відповідальний за працю з молоддю при парафії Святого Миколая УГКЦ на Аскольдовій могилі, звернувся до молоді з духовним словом, в якому закликав її до героїчного несення свого хреста християнського покликання в сучасному оманливому світі споживацтва: «Не будьмо «музейними» християнами, що живуть подвійним життям і обмежують свою духовність лише храмом та церковним подвір’ям. Несімо наш хрест, нашу віру через наші будні, навчання, працю, друзів, родину», - зазначив душпастир.

Після заключної молитви та благословення молодь мала нагоду для знайомства та спілкування.

«Приємно, що молодіжна Хресна дорога в дусі Тезе, - сказав о. Іван, - на Аскольдовій могилі об’єднала не лише місцеву парафіяльну молодь, а й молодь з інших парафій і спільнот Києва та околиць. А ще приємніше, що молодь справді відчуває потребу у спільному та спільнотному духовному житті.

Користуючись нагодою, священик ще раз запросив усіх присутніх не обмежуватись лише подібними принагідними богослужіннями, а приходити на регулярні зустрічі молоді на Аскольдовій могилі, які проводяться щонеділі о 14:00, щоб ділитися власним досвідом життя у Христі та спільно прямувати до святості.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next