АКТУАЛЬНО

На Аскольдовій могилі вшанували пам’ять Героїв Крут

Четвер, 30 січня 2020, 12:29
29 січня 2019 року у храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі, вшанували пам'ять Героїв Крут.

Спершу в храмі Святого Миколая Чудотворця було звершено Божественну Літургію. Молитву очолив митрофорний протоієрей Ігор Онишкевич, парох місцевої громади УГКЦ. Участь Богослужінні взяли представники духовенства Київської архиєпархії та чимало вірян. Звертаючись до присутніх, о. Ігор звернув увагу, що крутянці були та залишаються прикладом великих українців. «Ці юнаки, дивлячись в обличчя смерті, ні на хвилину не завагалися захищати нашу землю від ноги загарбника. Вони твердо та непохитно стояли на оборонних пунктах та, як могли, боролися за Незалежність України. Сьогодні вони перепоховані тут, на Аскольдовій могилі, а ми плекаємо пам'ять про них», - зазначив протопресвітер Київський.

Після Божественної Літургії відбувся урочистий хід до могили Героїв Крут, де відбулася церемонія покладання квітів. Відтак було звершено заупокійну Панахиду за полеглими крутянцями.

Щоб вшанувати пам'ять відважних синів України Героїв Крут, цього дня до Аскольдової могили прибували представники різних державних органів, зокрема Президент України Володимир Зеленський. Як повідомили на сайті Президента України, Глава держави поклав квіти до пам’ятного хреста на Аскольдовій могилі у Києві. «Пам’ять полеглих Героїв ушанували хвилиною мовчання. Пролунав Державний гімн України. Воїни почесної варти відсалютували з особистої зброї. Президент також поклав квіти до могил учасників антитерористичної операції, які загинули на Сході України. Глава держави відвідав церкву Святого Миколая на Аскольдовій могилі», - ідеться в повідомлені.

Президент України зустрівся у храмі з о. Ігорем Онишкевичем. На згадку про зустріч священник подарував Главі Держави книжку «Аскольдова могила».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next