АКТУАЛЬНО

На багатотисячній Хресній ході в Тернополі молилися за мир в Україні

Понеділок, 31 березня 2014, 09:44
Велелюдна процесія, яка об’єднала греко-католиків, православних та римо-католиків у молитві за мир і неподільність України, пройшла 30 березня центральними вулицями Тернополя. Маршрут цього року проклали через площу Героїв Майдану, аби молитовно вшанувати осіб, які віддали своє життя за Україну під час кривавих подій у Києві.

Вісімдесятикілограмовий дерев’яний хрест несли представники духовенства, влади, громадських і молодіжних організацій, лікарі, педагоги, журналісти, а також волонтери й активісти Майдану. На молитовних стаціях читали духовні роздуми над страстями Христовими, вірні задумалися над такими морально-духовними недугами українського народу, як корупція, ненависть, алкоголізм тощо.

Під час зупинок, яких було 14, вірні молилися за упокій героїв Майдану, українські родини, збереження екології, за узалежнених від алкоголю та інших недуг, українську владу та її чесність, за молодь, навернення українського народу до Бога та єдність України.

Очолив молитву владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. Його супроводжували близько 120 священиків та членів монаших згромаджень. Після того як перед архикатедрою встановили дерев’яний хрест, архиєрей подякував вірним за чисельну присутність та небайдужість до долі своєї держави, владі – за сприянні в організації заходу. Владика зазначив, що за різними оцінками у молитві взяло участь близько 20 тисяч тернополян.

Митрополит висловив слова вдячності священикам та вірним інших конфесій зі сподіванням, що невдовзі в Україні буде єдина Помісна Церква. Відтак попросив не полишати молитву за Україну.

відео

фоторепортаж

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next