АКТУАЛЬНО

На батьківщині патріарха Йосифа Сліпого відбувся конкурс декламації «Нова радість стала...»

П'ятниця, 12 січня 2018, 10:54
Світле торжество Різдва Христового вшанували на батьківщині патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрість, що на Тернопільщині, конкурсом декламації «Нова радість стала». У четвер, 11 січня, за ініціативи Представництва Релігійного товариства українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А) в Україні та за підтримки Центру студій спадщини патріарха Йосифа Сліпого (США) у поетичних змаганнях взяли участь учні Заздрістської, Ладичинської та Микулинецької шкіл.

Конкурс відбувся у приміщенні Музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» імені патріарха Йосифа Сліпого. Журі, до складу якого увійшли: Оксана Соколова, учителька Микулинецької опорної ЗОШ І-ІІІ ступенів; Надія Глад, учителька Ладичинської ЗОШ І-ІІ ступенів; Галина Архитко, учителька Заздрістської ЗОШ І-ІІ імені Йосифа Сліпого; Микола Микитович, юрист Представництва, очолила Голова Представництва ТСС А в Україні Данута Іванкович.

Журі оцінювало 22 конкурсантів, які змагалися у двох вікових групах, за такими критеріями: плавність декламації, чіткість вимови, інтонація, артистичність виконання, драматизм декламації, постава.

У результаті конкурсу журі визначило переможців, якими в молодшій групі стали: 1-ше місце – Вікторія Слободян (учениця 5-го класу Заздрістської ЗОШ); 2-ге місце – Каріна Лях (учениця 5-го класу Заздрістської ЗОШ); 3-тє місце – Вікторія Сидор (учениця 6-го класу Ладичинської ЗОШ). Лауреатами в молодшій групі стали: Лілія Бричка (учениця 5-го класу Ладичинської ЗОШ) та Ольга Коляса (учениця 5-го класу Заздрістської ЗОШ).

У старшій групі журі нагородило: 1-ше місце – Марія Влох (учениця 8-го класу Микулинецької ЗОШ); 2-ге місце – Іванна Сидор (учениця 9-го класу Ладичинської ЗОШ); 3-тє місце – Володимир Ліщинський (учень 7-го класу Ладичинської ЗОШ). Лауреатами у старшій групі стали: Марія Бондарюк (учениця 8-го класу Заздрістської ЗОШ) та Лілія Полійовська (учениця 9-го класу Ладичинської ЗОШ).

Усіх учасників конкурсу було відзначено дипломами та призами Представництва Релігійного товариства українців католиків «Свята Софія» США в Україні, а переможці та лауреати отримали нагороди від організаторів.

Це перші поетичні змагання, що їх ініційовано в родинному обійсті патріарха Йосифа Сліпого на вшанування ювілейного року 125-ліття від дня його народження. Своїм досвідом в організації такого заходу поділився Центр студій спадщини Його Блаженства, який діє при Релігійному товаристві «Свята Софія» в США і з 2013 щорічно проводить такі конкурси для дітей української діаспори у Філадельфії. Почесним учасником одного із них був Блаженніший Любомир Гузар, для якого був «це дуже простий, але одночасно дуже ефективний спосіб популяризувати наші великі творчі постаті».

Нагадаємо, що триває ювілейний рік патріарха Йосифа Сліпого (1892-1984), що урочисто розпочався 17 лютого 2017 року саме на батьківщині великого ісповідника віри. Того для було відкрито та посвячено нову музейну експозицію у відновленому Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата». Комплекс знаходиться під кураторією Представництва ТСС А в Україні.

 

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next