АКТУАЛЬНО

На Благовіщення у лікарняній каплиці Долини дякували за дар життя

П'ятниця, 08 квітня 2016, 11:09
7 квітня, на свято Благовіщення, у лікарняній Благовіщенській каплиці м. Долини відбулося святкове Богослужіння в подяку за дар життя. Власне, цього дня свята Церква святкує не просто сповіщення Благої вістки архистратигом Михаїлом Пречистій Діві Марії, а й початок перебування Божого Сина на Землі, Його зачаття від Духа Святого.

На урочисту молитву зійшлися: диякон Олег Мацьків, персонал та пацієнти лікарні, невеличкий хор, який сформувався при каплиці, гості свята, які в чудовий сонячний день могли славити Богородицю та дякувати Богу за дар свого життя. Богослужіння очолив о. Ігор Ліпчанський, капелан лікарень м. Долини.

Символічно, що каплиця зведена на початку 90-х років біля пологового відділення, де і починається життя. Протягом 2015-2016 рр. капличку реставрували. Здебільшого на молитву до Благовіщенської каплиці приходять працівники та пацієнти на великі урочисті свята, коли не поміщаються в каплиці Святого Пантелеймона, що в підвальному приміщенні стаціонарного корпусу.

о. Ігор Ліпчанський, капелан лікарень м. Долини

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next