АКТУАЛЬНО

На Буковині освятили храм УГКЦ

Понеділок, 16 червня 2014, 15:09
15 червня в місті Сторожинці, що на Буковині, владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, здійснив освячення нового храму УГКЦ, який іменували на честь Усіх святих українського народу.

Нововисвячений храм наповнили місцеві парафіяни, а також чимало гостей, зокрема прибуло 14 священиків. Владика Василь очолив Божественну Архиєрейську Літургію і привітав громаду з довгоочікуваним відкриттям святині. Будівництво тривало десять років.

“Церква є джерелом благодаті, необхідної для спасіння людської душі. Храм Божий має надприродну силу і своя рідна церква завжди несе в собі якусь незбагнену таємницю. І тому ми любимо свою рідну церкву, сумуємо за нею і цінимо понад усе інше добро. Жертва Розп’ятого перетворює нашу будову на церкву. Прийнявши Христа, людина стає чистішою і богоподібнішою. Святе Причастя ослаблює всі наші злі нахили і робить нас духовно сильнішими, розпалює більшу любов до Бога”, - сказав у проповіді єпископ.

Владика Василь закликав вірян до частого прийняття Пресвятої Євхаристії, оскільки це є запевненням нашого спасіння і воскресіння, а ще найбільша радість і допомога в життєвих клопотах і трудах. Не оминув проповідник і тривожного сьогодення на Сході України, де гинуть українські військові, зокрема владика висловив співчуття рідним і близьким загиблих у збитому терористами літаку Іл-76 в Луганську. “Вони є мучениками українського народу, адже боронили свою землю та віддали себе в жертву за матерів, свої сім’ї та всіх нас”,- висловив єпископ.

Жертводавці новозбудованого храму, а це і самі парафіяни, підприємці, благодійники з різних частин Буковини, отримали подячні грамоти з рук архиєрея. Місцевий парох о. Іван Гопко подякував усім, хто приклався до народження храму, зокрема і своєму батькові: “Де не гляну в храму – бачу руку свого батька”. На знак подяки від сторожинецьких вірян владиці вручили квіти. Єпарх пообіцяв відзначити грамотою також о. Івана, який приклав чимало праці для нового храму.

“Сьогодні відчуваємо велику святість поміж нас”, - промовила у своєму виступі з нагоди освячення храму голова Сторожинецької районної ради Катерина Гуцуляк.

Богослужіння прикрасив своїм співом хор семінаристів Тернопільської семінарії, який прибув на освячення храму разом із ректором о. Іваном Римарем.

фото

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next