АКТУАЛЬНО

На Буковині освятили вже шостий новозбудований парафіяльний будинок

Вівторок, 26 січня 2021, 10:29
Владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький, благословив новозбудований парафіяльний будинок у м. Кіцмань при храмі Святих Петра і Павла. Це вже шостий збудований парафіяльний будинок у рамках стратегії розвитку парафіяльних інфраструктур у Чернівецькій єпархії.

Владика Йосафат у співслужінні з єпархіальними отцями очолив Архиєрейську Літургію, а опісля єпископ подякував пароху, отцю Василю Петруняку, за сумлінну працю в парафії та будівництво парафіяльного будинку, і нагородив відзнакою – золотим хрестом. Відтак відбувся Чин благословення дому.

Отець Василь Петруняк зазначає: «Перші плани будівництва мали десять років тому. У 2013 році залили фундамент, пізніше стіни першого поверху. Паралельно в нас були внутрішні роботи в храмі, куди також вкладалося немало сил і фінансових ресурсів. Часом здавалося, що ці роботи ще нешвидко завершаться, але завдяки підтримці жертводавців, зокрема Американській Єпископській Конференції, сьогодні маємо збудований двоповерховий парафіяльний будинок. Тут не тільки може жити священник із сім’єю, але можуть проводити збори парафіяльні ради, біблійні гуртки, репетиції хору, катехитичні зустрічі з дітьми, тобто є приміщення для парафіяльних потреб».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next