АКТУАЛЬНО

На Буковині при парафії УГКЦ відкрито соціальну пекарню

Понеділок, 20 грудня 2021, 12:31
18 грудня владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький, освятив соціальну пекарню при парафії Святих апостолів Петра і Павла м. Вижниця.

Пекарня, а також трапезний зал та катехитичний клас розташовані в цокольному приміщенні храму. Парафіяльна пекарня служитиме для забезпечення потреб парафіяльної громади, тут пектимуть просфори, а також хліб для прихожан та потребуючих. Пекарня оснащена за кошти французької асоціації «Діло Сходу» та за підтримки Української соціальної академії.

Парох парафії, отець Василь Стефанко, розповів про те, як працюватиме пекарня: «Я радий що в нашій парафії люди, крім поживи душевної ­- молитви, благословення, Євхаристії, можуть отримати поживу для тіла. Нам жертвують борошно, відгукуються, що хліб дуже смачний, готові купувати його. Але поки що працюємо на благодійній основі, разом із волонтерами. А в майбутньому з Божою допомогою плануємо розвиватися і виходити на інший рівень, щоб мати ресурси і можливості забезпечувати громаду та здійснювати добрі справи».

Єпископ Йосафат звернувся до присутніх парафіян: «Господь вас поблагословив великим даром. Маєте те місце зустрічі – зал, катехитичний клас, і пекарню як ресурс примноження. Перші християни збиралися на агапе, ділилися з потребуючими, аби нікому нічого не бракувало. І тепер ви можете творити живу парафію, збираючись тут після літургій, подібно як наші парафії в еміграції. Хай Господь благословляє вас, вашу працю на розвиток і зростання» - завершив єпарх Чернівецький.

Департамент комунікації Чернівецької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next