АКТУАЛЬНО

На Буковині відзначили 120-річчя храму УГКЦ та освятили пам’ятник Небесній сотні

Понеділок, 02 червня 2014, 15:35
Стодвадцятирічний ювілей місцевого храму Вознесіння Христового святкувала громада села Рідківці Новоселицького району Чернівецької області 1 червня. На храмовий празник прибув Правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Василь (Івасюк). Завдяки спільним старанням рідківчан цього дня здійснено освячення монумента Небесній сотні.

У співслужінні з численним духовенством владика Василь очолив Божественну Архиєрейську Літургію. У проповіді єпископ коротко проаналізував два прожиті людством тисячоліття після народження Христа.

“У першому тисячолітті святі отці захищали правдиве християнське віровчення на семи вселенських соборах. Друге тисячоліття характеризується служінням тілу і добробуту людини. Така переміна випустила на волю червоного дракона із книги Апокаліпсис і до людей прийшла катастрофа - Жовтнева більшовицька революція 1917 р. Вона відкинула Бога і почала руйнувати храми, знищувала на Соловках інтелігенцію та розстрілювала духовенство, народ морила голодоморами… Метастази важкого минулого український народ проходить через очищення покаянням і молитвою, Майданами і жертвою Небесної сотні, загиблими військовими у війні… гіркими сльозами матерів”, - сказав Єпарх.

Основним завданням на третє тисячоліття, за словами проповідника, є підкорити тіло і світ духові, бо інакше людство швидко покотиться до завершення своєї історії. “Духовне життя має визначати напрям розвитку суспільства, а не навпаки. Відповідальність за це несе кожна людина, яка прийняла хрещення”,- підсумував архиєрей.

З нагоди ювілею храму місцевому парохові о. Петрові Кравчуку вручили грамоту від Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина). Грамоту від владики Василя отримав сільський голова Василь Корнецький.

Віршовані привітання до ювілею храму та з нагоди візиту архиєрея підготували учні школи, їх озвучили перед всіма присутніми. Також були зачитані історичні відомості про ювілейний храм.

Далі на церковному подвір’ї єпископ здійснив освячення пам’ятника Небесній сотні, який спорудили силами парафії. Покласти квіти і свічки прийшли і побратими із самооборони Майдану. Біля монументу звучали вірші та пісні, присвячені Небесній сотні.

о. В. Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next